Kodin saaneet kissat 2016

Kyösti ja Viiru

Kyösti ja Viiru jäivät pysyvästi ilostuttamaan sijaiskodin arkea. (9.1.16)
Punainen Kyösti ja kirjava Viiru, Ainon ja Peikon sisarukset, ovat voimakaksikko, jotka tukeutuvat toisiinsa niin hyvässä ja pahassa. Jos huomaat lankakeräsi, sukkasi tai leipäpalasi varastetun, kannattaa katse ensimmäiseksi suunnata tähän kaksikkoon. Viirulla on hallussa korkeushypyn sekä ketteryyden mestaruus, mutta uimaharjoitteita ei neidin tarvinnut kuin kerran testata vessanpöntössä. Ilmeisesti totesi, että yksi pulahdus riitti. Viirua kutsuessa juoksee se kohti pienesti purnahdelleen ja käpertyy viereen silitettäväksi. Kyösti on ottanut hurmuripojan roolin heti ensiaskelista lähtien itselleen. Pojan suuria pyöreitä silmiä on vaikea vastustaa, joten varaudu uteliaan killin katseisiin vieressäsi mitä ikinä satutkaan väkertämään (laskujen selaus, kynsien leikkuu, lehden lukeinen, imurointi, neulominen, treenaaminen...)




***

Lilli
Lilli jäi pysyvästi sijaiskotiin pienen pojan parhaaksi kaveriksi. (15.1.16)

Nuori Lilli-tyttönen on leikkisin yöaikaan, kova meno on päällä itsekseen leikkiessä, kun muut ovat nukkumassa. Iltaisin makoilee mielellään seurana sohvalla tai istuu tuolilla vieressä. Kovasti on seurallinen, kulkee perässä aina sinne minne ihmisetkin. Jos itse tulee syliin, niin viihtyisi rapsuteltavana tuntikaupalla. Syliin otettaessa taas on kohta pyrkimässä pois. Tarpeiden teko onnistuu hiekka-astiaan. Pienenä "paheena" on puutarhurointi, eli tykkää maistella huonekasveja. Lasten kanssa Lilli tulee hyvin juttuun. Sijaiskodissa ei ole omia kissoja, joten toisten kissojen kanssa toimeentulosta ei ole tietoa.

***

Helka ja Iita


Sisarukset ovat löytäneet kodin Kuhmosta. (15.1.16)
Kissatytöt Iita ja Helka löytyivät metsästä orpoina ennen öiden kylmenemistä syyskuussa, arviolta 3-4-viikkoisina, pieninä ja heiveröisinä. Nyt pennut ovat potristuneet ja luovutusiässä, valmiita lähtemään omaan, yhteiseen kotiinsa. Pennut ovat leikkisiä, ihmisrakkaita, sisäsiistejä ja terveitä. Pennut on madotettu neljä kertaa.
Helka, musta-ruskea-valkoinen, on parivaljakosta suurikokoisempi ja rohkeampi. Mustavalkoinen Iita on taas Se, joka ensimmäisenä huomaamatta kiipeää syliin hiljaa kehräämään. Pennut ova tottuneet lapsiperheen arkeen. Sijaiskodin oma poikakissa pesee pentuja ja leikkii niiden kanssa, onpa tainnut vähän lelujen saalistustakin pennuille opettaa.
Pentujen orpoutta ei päälle päin huomaa- mitä nyt Helkalla on joskus iltaisin tapana lupsuttaa omaa tassuaan. Kaverukset nukkuvat, syövät ja leikkivät yhdessä. Pennut ovat olleet toistensa turva ja ilo alusta saakka, joten ne lähtevät vain samaan kotiin.

***
Kaapo
Kaapo sai pysyvän kodin sijaiskodista. (17.1.16)
Kun Kaapo tuli taloon, niin mieleen tuli ajatus; the King is in the house. Niin ylväästi tämä iso, punainen kissa käveli läpi eteisen keittiöön talon muiden kissojen seuratessa katseellaan tätä ilmestystä. Kaapo sai tulla talon yläkertaan, jossa se saa rauhassa miettiä elämäänsä tulleita suuria muutoksia. 
Kaapo on 10 v. leikattu poikakissa. Se on sisäsiisti.
Kaapo on erittäin sosiaalinen ja tykkää köllötellä ihmisen vieressä. Kun sitä silittää, alkaa Kaapo kehräämään. Kaapo on myös tottunut ulkoilemaan ja valjaisiin totuttelun jälkeen Kaapo lähtee mielellään nuuhkimaan ulkoilman tuoksuja. Pakkasesta Kaapo ei tykkää. Kukapa kissa tykkäisi. Silloin on kiva olla lämpimässä, rakkaan ihmisen vieressä hurisemassa.
Kaapo tulee toimeen koirien ja toisten kissojen kanssa. Ihan pienistä lapsista Kaapo ei välttämättä ole innostunut. Rauhallinen elämänmeno on Kaapon mieleen. 
 
***

Oliver
Oliver puksutti yöjunalla uusien omistajiensa kanssa Kauniaisiin. (09.01.16)




Nuoresta, reilun vuoden ikäisestä, kauniista Oliver-pojasta saa joku itselleen todella kivan kaverin. Se on mukana kaikissa puuhissa ja on tosi kova kehräämään! Oliver on aivan äskettäin leikkuutettu, on ollut sisäsiisti jo ennen sitä. Tällä pojalla on kaunis katse, ja ruoka maistuu hyvin.

***

Savanni ja Aalto
Savanni ja Aalto saivat kodin Kajaanista. (22.1.16)
Savanni ja Aalto  ovat vajaan neljän kuukauden ikäiset kissapojat. Musta Aalto nauttii täysin siemauksin rapsutteluista.
Savanni on hieman arempi, mutta pienen ajan myötä hakeutuu myös siliteltäväksi ja reippaasti ilmaisee naukaisemalla, kun on nälkä. 
Perusasiat sujuvat hienosti: hiekkalaatikolla käynti onistuu moitteetta ja ruoka maistuu kasvaville nuorille erittäin hyvin. Vauhtia riittä pentujen leikkiessä keskenään. Pennut luovutetaan samaan kotiin, ovat todella paljon toistensa perään.
***

Aino ja Peikko


Aino ja Peikko muuttivat Sotkamoon. (24.1.15)

Kirjava Aino näkee tilaisuutensa tulleen aina, kun ihmisolento pääsee vaakatasoon. Se tulee lähestulkoon aina nukkumaan rinnan tai vatsan päälle ja aloittaa porukan eniten kehräävänä hellyyttävän kehruun. Ainosta kiinnostunut joutuu siis hyväksymään faktan, että nukkuvan kissan herättäminen voi kirpaista sydämestä. Tumma Peikko saattaa värityksellään antaa renttumaisen vaikutelman. Se on kuitenkin rauhallinen killi, joka antaa muiden ensin niin sanotusti hypätä suden suuhun kummallisen äänen tai paukahduksen ilmaannuttua ja päättää vasta sitten lopputuloksen nähtyään tulla tutkimaan tilannetta. Missään nimessä Peikko ei ole pelokas, mutta tämän penturyhmän jäsenenä se on enemmänkin mietteliäs. Tämähän ei kuitenkaan tarkoita etteikö se osaisi juosta seinään tai ovenkarmiin pahki leikkiessään! Myöskin Peikko tulee uteliaana katsomaan mitä ihmiset keskenään touhuilevat. Ruoanlaiton yhteydessä osaavat kaikki killit olla jaloissa seuraamassa tilannetta, yhtä innokkaasti kuin suihkussa käyntiäkin seuraillen.


***

Elsa

Elsa kokeili yhteiseloa toisen kissan kanssa Suomussalmella, mutta kun yhteistä säveltä ei löytynyt niin sijaiskoti otti Elsan takaisin - tällä kertaa pysyvästi. (11.2.2016)
Elsa on aikuinen, pienikokoinen narttukissa. Tumma, pitkäkarvainen kaunotar, joka on sijaiskodissa hämmästyttänyt lempeydellään ja tyyneydellään. Elsa ei ole sähähtänyt tai kynttään nostanut lapsille, vieraille ihmisille tai toiselle kissalle. Sylissä kannettaessa Elsa rötkähtää veteläksi, joten kertoneeko se ulkomuodon lisäksi, että veressä virtaa jotain maatiaiskissaa jalompaa?
Elsa on hyväkäytöksinen: vessalaatikolla käy sievästi, yöt nukutaan ja päivällä sitten tarkkaillaan maailman menoa sohvalta tai ikkunalaudalta. Lelujakin innostuu jahtaamaan ja iltarallit sijaiskodin kissan kanssa kuuluvat asiaan.

***
Molly
Molly sai kodin Kajaanista. (21.2.16)
Molly on pieni, alle 5kg, kuuden pennun ylpeä pikkumamma, joka tietää oman tahtonsa mutta kaipaa rapsutuksia, varsinkin unosten jälkeen. 
Molly suhtautuu entisen elämän kokemusten vuoksi ihmiseen hieman varautuen, joten kodiksi sille olisi parhain sellainen joka sitoutuu luottamuksen rakentamiseen ja antaa Mollylle aikaa. Molly tykkää kovasti rapsutuksista, kehrää ja sipsuttaa rapsutusten ohessa takatassuillaan kuin ballerina, mutta toisinaan hellyydenosoitusten lomassa se saattaa näykätä, ei koskaan tosin kovasti. 
Suosikkilelu on pallorata, mutta sillä sopii Mollyn mielestä  leikkiä vain kun ihminen ei huomaa - muutenhan pikkurouvaa saatettaisiin erehtyä pitämään ihan hupsuna. 
Mollyn pärjäämisestä muiden kissojen kanssa ei ole tietoa, mutta ainakin pentujensa (6 kk) kanssa se leikkii mielellään paini- ja jahtileikkejä.

***
Hessu ja Hissu
Hessu ja Hissu saivat kodin Joensuusta. (19.2.2016)
Kaksikosta vaaleampi ja vilkkaampi on Hessu, n. 6 kuukauden ikäinen poika. Hän rakastaa raapimispuussa kiipeilyä, leluhiirten jahtaamista ja velipojan juoksuttamista. Hessu kaipaa myös meiltä ihmisiltä syliä ja hoivaa, jolloin hän painautuu niiiiiin lähelle rintaa vasten kuin vain mahdollista on. Hessu on heistä pomo, joka järjestää ohjelmaa Hissun seuratessa vieressä ihmetellen. 
Veljeksistä tarkkailevampi on pikimusta Hissu, joka vieraan äänen tai ovikellon kuultua vetäytyy nopeasti sohvan alle turvaan. Kotiuduttuaan nyt parin päivän ajan on Hissukin rohkaistunut jo leikkimään ja hyppelehtimään, ja näyttänyt alun arkailun jälkeen, että tohtii se hänkin antaa kyytiä velipojalle.

Pojat tottuivat lapsiperheen meininkiin nopeasti ja ovat viihtyneet sisäkissoina ongelmitta. Hiekkalaatikolle asiointi on opittu, ja perushoitoihin totuttelu on menossa. Pojat ovat aina olleet yhdessä, nukkuvat limittäin ja lomittain, leikittävät toisiaan ja välillä nujuavatkin.

***
Reetta

Reetta muutti Kuopioon. (20.2.2016)
Kauniin pitkän karvan omaava Reetta on paijailuja rakastava ja ihmisystävällinen kissa. Kotioloissa se seurailee usein ihmisen mukana ja on ovella tervehtimässä kotiin palatessa. Vieraitakaan Reetta ei pelkää vaan on vain mielissään ylimääräisestä huomiosta. Yöt menevät rauhaisasti isäntäväen kanssa nukkuessa.


***

Paavo

Paavo sai uuden kodin Kajaanista (29.2.2016)
Paavo on n. 4 -vuotias leikattu kollikissa. Paavolla on perusasiat kunnossa, eli syö hyvin ja tekee tarpeensa hiekka-astiaan. Leikkiminen on lempipuuhaa ja jos kukaan ei leikitä niin laittaa sitten itse ranttaliksi leluhiirten kanssa.

Paavo tykkää päänalueen rapsutuksista, mutta muualta silittäessä kertoo kyllä omalla tavallaan, ettei ole mieleistä. Paavo on kiinnostunut sijaiskodin omista leikatuista tyttökissoista, muttei saa oikein vastakaikua. Ovat olleet Paavoa kohtaan välillä sähäkkänä ja ajan saatossa Paavo onkin hoksannut, ettei kannata pakkautua kovin lähelle. Muutaman kerran on ollut pientä yhteenottoa tassujen muodossa, mutta hyvin kuitenkin suurimmaksi osaksi sietävät toisiaan. Voisi hyvin kuvitella Paavon sellaiseen kotiin, josta lajitoveri jo löytyisi, koska selkeästi kaipaa seuraa. 


Muutamana yönä Paavo on maukunut ovella. Paavo on ollut sijaiskodissa vain vähän aikaa ja vasta käynyt leikkuulla, joten voi olla, että menee jonkin aikaa, että elämä tasaantuu.

Kaiken kaikkiaan Paavo on komea ja upea kissa. Tulee jopa viereen nukkumaan ja kehrää kovaan ääneen.

PÄIVITYSTÄ PAAVOSTA 2.12.15
Paavosta on kuoriutunut aktiivinen kissa, joka ei tunnu saavan leikistä tarpeekseen. Iltaisin ja öisin ei enää huutele, vaan nukkuu hyvillä mielin omassa paikassaan. Oli yhden viikonlopun hoidossa paikassa, jossa ei ollut muita eläimiä, ja kuuleman mukaan viihtyi oikein hyvin, joten voisi hyvinkin olla myös ainoana kissana. Vaatii paljon huomiota, ja toiveena onkin, että uudessa kodissa olisi aikaa leikittää Paavoa, tosin leikkii myös itsekseen lempileluillaan.


***

Masi

 Iso harmaa, valkokaulainen ja tassuinen Masi valloitti sijaiskodin 
sydämet ja jäi heille omaksi kissaksi. (14.3.2016)


*** 

Misu

Misu muutti Kuhmoon (4.3.2016)
Misu on 12-vuotias tyttökissa ja etsii kotia, jossa saa hellyyttä mutta myös omaa rauhaa. Misu haluaa tutustua uusiin ihmisiin rauhassa ja omaan tahtiin, mutta kun luottamus on voitettu, hänestä kuoriutuu oikein hellyydenkipeä ja leikkisä neiti.


Misu myös juttelee paljon, osoittaa naukumalla ja puskemalla, jos kaipaa rapsutuksia ja ei säästele ääntään kehrätessä. Hän tykkää leikkiä ja osaa viihdyttää myös itse itseään leluilla. Haluaa kuitenkin välillä olla myös itsekseen ja etsii rauhallista paikkaa, josta katsella ja kuunnella elämän menoa.

Parhaiten Misu viihtyisi perheessä, jossa ei ole pieniä lapsia tai muita eläimiä.
On ystävällinen muille eläimille, mutta kiertää ne mielellään kauempaa ja 
vetäytyy toisaalle.  Misu ansaitsisi perheen, jossa hän saa huomion kokonaan.

***

Ringo ja Figaro 

Ringo ja Figaro muuttivat uuteen kotiinsa Sotkamoon. (18.3.2016)

Ringo&Figaro ovat noin vuodenikäisiä leikattuja poikakissoja. Veljekset ovat hyvin samannäköisiä ja heidät erottaakin parhaiten silmien muodosta ja kaulan valkoisesta karvasta, joka on Ringolla isompi kuin Figarolla. Perusasiat näiltä kavereilta onnistuu hyvin eli tarpeet tekevät hiekkalaatikolle, syövät hyvin ja ovat hyvin leikkisiä ja seurallisia.



Ringo on veljeksistä rohkeampi ja pelottomampi kuin taas Figaro on isovelimäisen rauhallinen ja tarvitsee hieman tutustumisaikaa uusiin ihmisiin ja asioihin. Ringo ei pelkää eikä vierasta uusia ihmisiä vaan menee heitä vastaan ja antaa silittää ja haluaa olla lähellä ihmisiä.



Figaro tarvitsee hieman enemmän aikaa ihmisiin tutustumiseen, mutta ei kuitenkaan kauaa. Kummatkin pitävät ihmisten lähellä olemisesta ja kaipaavat huomiota ja silityksiä. Kissat antavat nostaa itsensä syliin, mutta eivät siinä kauaa viivy, mutta tulevat kyllä vierelle silityksiä hakemaan ja nukkumaan. 
Uudessa kodissa tulee olla kiipeilypuu kissoille ja aikaa antaa aktiviteetteja ja hellyyttä. Kissat luovutetaan uuteen kotiin yhdessä. Näiden kahden veljeksen touhuja ja hellyyttä toisiaan kohtaan on erittäin mielenkiintoista seurata. Paras koti veljeksille olisi sellainen, jossa ei enää olisi aivan pieniä lapsia touhuilemassa.

Kaksikko löysi jo vuoden 2014 lopussa uuden kodin meidän kautta, mutta omistajan tilanteen muututtua etsivät nyt uutta kotia.

***

Inari ja Hertta 

Inari ja Hertta saivat kodin Kajaanista (2.4.2016)

Hertta ja emäkissa Inari ovat kuuden kissan perheen järki. Hertta on kooltaan pennuista suurin 
ja siitä voikin kasvaa Inarille hyvä vastus. Toisin kuin muut pennut, Hertta eikä Inari juokse 
kuin päättömät kanat ympäri kämppää vaan ne seuraavat tilanteen kehittymistä, 
vaanivat muita kissoja ja juoksahtelevat muutaman kunnon 
rallin lähes säikäyttäen muun porukan.

Hertta ja Inari ovat itsenäisiä, eivätkä ole aina ensimmäisenä puskemassa 
naaman eteen kun ihminen istahtaa alas. Hertan kylkeä koristaa suuri musta sydän 
ja sydämellinen Hertta vasta onkin. Hertta kömpii yllättäen kesken omien uniensa 
viereen kainaloon, kääntyy selälleen ja kehräilee kuin mikäkin sydänkäpy.  
Inari tulee ovelle vastaan ja tervehtii iloisesti puskemalla poskiaan jalkoihin ja käsiin. 
Inarilla on myös hauska tapa nuolla hiuksia, kun vain pääsee lettiin käsiksi. 
Emo on tehnyt loistava työn pentujen kasvatuksessa ja nyt pentujen 
kasvettua on sen leikkisyys tulossa paremmin esiin.


Mielettömän oranssin karvapeitteen omaava äitikissa Inari. 
Kauniisti liikehtien se tervehtii hoitajaansa hieman hipaisten, ikäänkuin varkain. 
Hienostuneen ulkokuoren alta paljastuu leikkisä kolmevuotias, 
kun kukaan ei näe. Inari on leikkuutettu.

Valkopohjainen Hertta 5 (kk) on rohkea, utelias ja loputtomaan leikkimiseen kyltymätön kissaneito. 
Usein piiloleikin sitkeys palkitaan ja silloin vauhtia riittää yhdessä äiti Inarin kanssa. 

***

Jippu

Jippu jäi sijaiskodin omaksi kissaksi Kajaaniin. (1.4.2016)

 
***
Sessa 
Sessa sai kodin Kajaanista (9.5.2016)



Sessa on 10-vuotias, persialainen, rauhallinen kissa. 
Hän pitää huomiosta, ja hakee sitä maukumalla, myös yöllä.

Sessa tykkää hirveästi silityksistä ja kehrää aina voimakkaasti silityksiä saadessaan.
Hyppää usein viereen sohvalle silitettäväksi ja pyörii jaloissa huomiota kerjäten.

Sessan turkki vaatii hoitoa, päivittäistä harjausta ja turkki pitää pestä 1-2 kk välein.
Antaa muuten harjata helposti, ja tuntuu siitä nauttivankin, mutta maha ja häntä on
sellaisia joihin ei tykkää koskettavan. Sessa ei ole mikään ahmatti kissanruoan suhteen,
mutta kala häviää ruokakupista nopeasti.
Sessa innostuu leikkimään aika harvoin, ja silloinkin usein hyvin lyhyeksi ajaksi kerrallaan. Sijaiskodissa on eniten tykännyt leikkiä ihan yksikseen pallolla, hassusti rynnäten sen perässä ympäri taloa. Leikkihetket ovat sijoittuneet iltaan, sillä päivisin hyvin pitkälti nukkuu.
 Sessa on tehnyt sijaiskodissa tuttavuutta koiran kanssa, mutta ystäviä heistä ei ole tullut. Sessa voisi viihtyä paremmin uudessa kodissa ainoana lemmikkinä.


***
Miuku
Miuku sai oman kodin Korholanmäeltä, jossa sisällä olo alkoi luonnistumaan ja kissakavereiden vierestä löytyi mieluisia nukkumapaikkoja. (9.5.2016)
Miuku on leikattu n. 4-5 -vuotias naaraskissa ja on kerran kauttamme 
kodin saanut, mutta palautui takaisin löytökissana. 

Miukun tarina:
Hakeutui 2014 Sotkamossa ihmisten läheisyyteen ruokaa hakien
vuosikkaan poikansa Viirun kanssa. Olivat arkoja, joten kissat loukutettiin.

Miukun huomattiin odottavan pentuja ja se synnytti parin päivän päästä kolme pentua.
Pennut saivat aikoinaan omat kodit ja olimme onnellisia kun
Miuku pääsi poikansa Viirun kanssa samaan kotiin maalle.
Myöhemmin kävi ilmi että omistajan mukaan Viiru oli kadonnut.

Keväällä 2016 saimme ilmoituksen Paltamossa liikkuvasta arasta kissasta.
 Kissa loukutettiin ja kissa tunnistettiin Miukuksi.
Miuku oli hylätty, kun omistaja oli muuttanut talosta pois.
Miuku on arka, mutta päästää ihmisen lähelle eikä piiloudu.
Miukun luovutamme kotiin, jossa annetaan rajattomasti 
aikaa ja ymmärrystä, ennen kaikkea tärkein vaatimuksemme tulevalta kodilta, 
ettei sitä enää ikinä hyljättäisi. Ihanteellisin koti olisi maatalo, jossa 
kissan tarpeista pidettäisiin huolta, mutta saisi elää ulkoilevan kissan elämää, 
joko vapaasti ulkoilevana tai esimerkiksi ulkoilutarhassa.
 

 ***

Jaska 
Jaska sai kodin Sotkamosta. (27.5.2016)

Jaska on n. 3,5 -vuotias suuri ja komea leikattu kolli.
Jaska on varsinainen puskutraktori. Jaska tykkää hellimisestä ja 
leikkimisestä äärettömän paljon. Joskus leikin lomassa Jaska saattaa ottaa 
hampailla kiinni leikittäjän kädestä eli siis näykkäilee innostuessaan. 
Pienten lasten kodissa tämä asia on hyvä ottaa huomioon. 
Kiipeilypuu on kovassa käytössä ja leluhiiret saavat kyytiä.

Perusasiat on kunnossa, ruoka maistuu ja vessakäynnit sujuu mallikkaasti.
Jaska on sijaiskodin omien kissojen kanssa hyvä ystävä, 
hoitaa ja paijaa kuin isoveli. Ottaa isoon karhun syleilyyn, pesee ja hoivaa.
Sijaiskodissa on myös rauhallinen koira, jonka kanssa yhteiselo 
sujuu hyvin, puskeutuu yms. Aluksi suhtautuu vieraisiin ihmisiin 
varauksella, mutta kun tutustuu ajan kanssa niin tykkää huomiosta.


Aiemmin ulkokissan elämää viettänyt Jaska on tyytyväinen 
oloonsa sisäkissana, eikä ulos tunnu olevan kaipuuta.
Jaska on käynyt yhdistyksellä ollessaan kulmahampaan poistossa, 
koska se oli katkennut. Operaatiosta Jaska on toipunut.

***

Minni

Minni sai kodin Kajaanista. (3.6.2016)

Minni on pienikokoinen n. 6-vuotias leikattu laivakissanaaras ja etsii rauhallista kotia, jossa saisi elellä ainoana kissana. Minnillä on suuret vihreät silmät ja ihanan pehmeä harmaaraidallinen turkki. Minni nauttii eniten jakamattomasta huomiosta, eikä hyväksy missään tilanteissa muita kissoja. 

Pienet lapset eivät Minnin perheeseen kuulu, koska neiti arvostaa rauhallisuutta, ja näyttää tuntevan oman arvonsa todella hyvin. Minnin kynnet olisi hyvä leikata säännöllisesti, 
koska niitä on enemmän kuin normaalisti.

Silityshetket Minni yleensä päättää itse ja kertoo kyllä kun silitykset saavat riittää. Minni on seurallinen kissa ja tykkää leikkimisestä, kunhan luottamus on syntynyt. Minni on rokotettu ja sirutettu hiljattain, myös passi löytyy.

***

Tauno

Tauno lähti uuteen kotiin Kuopioon toisen kissan kaveriksi. (11.6.2016)
Tauno on pitkäviiksinen ja sileäturkkinen hurmuri, joka tulee mielellään löhöilemään syliin, kun huomaa ihmisisännän tai -emännän sohvalla tv:n ääressä. Taunolla on lempeä luonne, eikä se väkisin vänkää syliin tai pyöri jaloissa, jos ihminen ei sitä ennätä huomioida. Se saattaakin silloin etsiä oma-aloitteisesti rauhallisen piilopaikan. Jossain vaiheessa päivää tulee yhtäkkiä kauhisteltua minne on Tauno hävinnyt, kun ei näköpiirissä näy. Kun Taunon sitten löytääkin vaatekaapista tai omasta kuljetuskopastaan nukkumasta, kaikuu ilmaan molemmin puoleinen iloinen tervehdys -kurnahtelu ja kolli tassuttelee luokse silitettäväksi.
Tauno tulee loistavasti toimeen talon kahden oman nuoren kissakon kanssa. Tauno kävi kokeilussa myös toisessa sijaiskodissa, jossa ongelmaksi kuitenkin muodostui Taunon ja muiden kissojen ja koiran huono kemia. Taunon kanssa nykyisessä sijaisperheessä on myös toinen kotia vailla oleva iso musta kollipoika Juuso. Pari päivää nämä kaksi selvästi vain sietivät toisiaan, valiten omat huoneet, josta käsin tutkia ja kulkea pitkin asuntoa, kuitenkaan ottamatta selvää fyysistä kontaktia toisiinsa. Nyt kuitenkin pari viikkoa myöhemmin ovat nekin lähentyneet niin, että esimerkiksi syövät vierekkäisiltä ruoka-astioilta ja nukkuvat vierekkäin. Taunon voi ajatella sopivan perheeseen, jossa on sopeutuvaisia omia kissoja ja aikaa ja tilaa antaa kissojen tutustua rauhassa toisiinsa.
Öisin Tauno välillä availee ääntänsä, johon talon ihmiset ja muut kissat tottuivat kyllä pian. Tauno-kolli on ehkäpä ollut osittain ulkokissana, sillä se on täysillä lähdössä mukaan, kun ulko-ovi käy ja kissalaatikolla tykkää käydä juurikin parvekkeelle sitä varten sinne viedyllä laatikolla. Tauno myös saattaa istua pitkän aikaa ulko-oven tai parvekkeen oven edessä, mikäli ovet ovat visusti kiinni. Tauno juoksentelee mieluusti heittolelujen perään, jahtaa ja on jahdattavana kissaralleissa ja tykkää katsella lasitetulta parvekkeelta ulos ja maukustella näkemälleen. Tauno on leikattu.

***

Iinu

Iinu sai kodin Sotkamosta (14.6.2016)
Iinu on noin parivuotias leikattu pitkäkarvainen oikein kaunis naaraskissa. 
Iinulla on perusasiat kunnossa, eli ruoka maittaa hyvin ja käy hiekkalaatikolla tarpeillaan. 
Iinu on rauhallinen, ja rakastaa hellyyttä ja lähellä oloa.
Iinu antaa rapsuttaa itseään kaikkialta, mutta eniten nauttii pään alueen silityksistä.
Päivisin Iinu tykkää olla enimmäkseen omissa oloissaan eikä niinkään tule huomiota
hakemaan, mutta illalla alkaa silityksien ja rapsutusten kerjääminen ja vieressä oleminen.
 Iinun turkki vaatii hoitoa sekä harjausta. 
Menneisyyteensä vuoksi paras koti Iinulle olisi sellainen, jossa olisi rauhallista ja
aikaa sekä malttia luoda Iinuun hyvää luottamuksellista suhdetta, sillä alussa Iinu voi
hyvinkin olla arka ja viihtyä omissa oloissaan kunnes luottamus alkaa syntymään.
Iinu säikkyy äkkinäisiä liikkeitä ja kovaa ääntä, joten perhe, jossa on pieniä lapsia ei
oikein Iinulle sovi. Iinu on kova leikkimään itsekseen ja varsinkin yöaikaan leikkii,
touhuaa ja ääntelee, joten herkkäunisten koti ei myöskään taida Iinun paikka olla.

*** 

Remu sai kodin toisen kissan kaverina Kajaanista. (18.6.2016)
 
Remu on vuoden ikäinen leikattu kolli, jolla on kaunis musta puolipitkäkarvainen turkki.
Remu pitää leikkimisestä ja muusta aktiivisesta puuhasta erittäin paljon 
ja onkin hyvin valpas kissa joka nauttii huomiosta, mutta myös hiljaisista hetkistä 
ja hakeutuu välillä omiin oloihinsa lepäämään.

Perusasiat ovat kunnossa, ruoka maistuu ja vessakäynnit sujuvat mallikkaasti.
Harjaaminen onnistuu, mutta aina Remulla ei riitä kärsivällisyys 
paikallaan oloon ja päättä pistää leikiksi koko touhun, nuori kun on.


Remu on hyvin kiinnostunut sijaiskodin leikatuista tyttökissoista 
ja pyrkii tekemään tuttavuutta ehkä vähän liian 
innokkaasti, joten ei vastakaikua tahdo saada.

Remusta saa reippaan ja aktiivisen perheenjäsenen,
jolle myös rapsutukset ovat mieleen.

***

Roope

Roope sai oman kodin Kajaanista (13.8.2016)
Noin 4-vuotias Roope on leikattu kainuulainen kissa, viettänyt paljon aikaa ulkona entisessä elämässä. Nyt on tyytyväinen sisällä, ei näytä kaipaavan ulos, mukavat ikkuna näkymät riittää nautintoon. Roope ei saa kyllikseen silittelyistä ja rapsutuksista. Kuka vain ihmisolento erehtyy sohvalle istumaan saa Roopen pehmeän ja runsaan turkin syliinsä. Tämä kissa ei tunne sanaa ujostelu ollenkaan. Reippaasti puskemalla se tervehtii kaikki talon omat asukkaat sekä vieraat heti ovesta sisään tullessa. Kukapa tietää onko Roopen aikaisempi sydänystävä ollut koira, käytös hieman siihen suuntaan viittaa, niin sukkulana se tulee kutsusta luokse.
Roope kävi lääkärissä tarkistuttamassa hampaat ja veriarvot huhtikuussa, kaikki oli niin kuin pitääkin. Lääkäri kehui lihaksikasta kissaa poikkeuksellisen hyväkuntoiseksi. Roope on täysin sisäsiisti, eikä nau juuri milloinkaan, ei ainakaan ilman asiaa. Kaikki tavarat saavat myös olla rauhassa hyllyillä ja pöydillä. Rauhallisesti Roope kulkee sylistä syliin koko ajan kehräten, jos vain on mahdollista. Sellaista elämää Roope etsii ja arvostaa. ”Paras kissa ikinä, kun on niin älyttömän kiltti.” sanoivat sijaiskodin Milla ja Julia 9 v.
***
Missi
Missi sai kodin myöskin yhdistykseltä otetun Mussun kaverina Kajaanista (16.8.2016)
Missi löydettiin Kajaanista heinäkuun alussa ja tuli Juliuksen kautta ensin sijaiskotiin ja sittemmin pysyvästi, myös Kissanystävien kautta tulleen Mussun kaveriksi heinäkuun lopulla.

Jo Juliuksessa todettiin, että tämä pirteä, arviolta n. puolivuotias, kissatyttö on oikea kehruukone, äänekäs hyrinä alkaa välittömästi kosketuksesta. Missi on peloton ja ketään kumartamaton, rasavilli pentu. Parivuotias Mussu on ollut haipakassa ensi hetkistä asti, kun Missi tuli taloon, Mussu on aikuistunut nopeaan tahtiin tämän pikku pippurin myötä. Ravia juostaan ympäriinsä peräkanaa ja sitten painitaan. Missille kelpaavat kaikki lelut, itse asiassa se haluaa leikkiä kaikella mikä liikkuu, kuten esimerkiksi lattiaharjalla ja suihkulastalla. Kiipeilytaidot ovat hanskassa niin parvekkeen verkossa kuin gobeliinissakin ja kaikki kolot tutkittiin hartaasti heti alkuun. Missi osallistuu mielellään palvelusväen puuhiin, ruuanlaittoon ja suihkussa käyntiin yms.

Nyt noin neljän viikon kotoutumisella Missi ja Mussu ovat ystävystyneet, joskin myös kilpailevat keskenään. Kissat nukkuvat mielellään sylikkäin, jopa kiipeilypuun pikkukorissa. Palvelusväelle Missi on tuonut paljon riemua ja hellyyttä, naurua ja sylikosketusta.


***
Olli
Olli jäi pysyvästi sijaiskodin iloksi Kajaaniin (24.8.2016)
Olli on puolipersialainen kuusivuotias leikattu uroskissa. Hän saattaa aluksi olla peloissaan ja hermostunut jos ei tunne uusia ihmisiä tai ääniä, mutta kun hän tutustuu ihmisiin, hän on söpö ja tykkää leikkiä paljon. Hän tulee kutsuttaessa luokse, ja maukuu paljon kun hän haluaa ruokaa tai leikkiä. Olli ei tykkää olla sylissä, hän on itsenäinen, mutta kun hän näkee harjan, hän ei voi vastustaa koska hän tykkää paljon harjaamisesta ja silittämisestä. Olli osaa tehdä tarpeensa hiekkalaatikkoon.

Olli on hyvä kumppani yksinäiselle ihmiselle tai pariskunnalle, mutta ei sovi lapsiperheeseen tai muiden eläimien kanssa. Olli tykkää syödä muikkuja ja kissanruohoa, ei mielellään syö paljon märkäruokaa, mutta kuivaruoka maistuu.

***

Felix
Felix sai kodin Sonkajärveltä. (28.8.2016)


Felix on sisäsiisti leikattu poikakissa vailla kotia. Hän on upea kiiltäväturkkinen ja uljas pitkäkaulainen kissa. Alku ujouden jälkeen hänestä on paljastunut niin leikkisä kuin hellyydenkipeä puoli. Talon oma kissa on saanut Felixistä leikkikaverin ja koirakin saa osansa, kun sen häntää on kiva jahdata. Myös lelut saa kovasti kyytiä. Iltaisin kun talon väki on kotona voi kömpiä emännän syliin köllöttämään ja yölläkin on kiva tassutella ja luputtaa peiton mutkaa. Felix voi olla varsinkin lapsiperheessä hieman säikky, mutta on kuitenkin huomattu, että rohkeutta ja sopeutumiskykyä löytyy.

 ***

 Joy
Joy sai kodin Kajaanista (31.8.2016)
Tämä on todella kissa isolla K:lla. Sijaiskodissa nimettiin Joy :ksi, nimi kun kuvaa kovasti tätä NoName löytökissaa. Iloisuutta jakaen Joy heilauttaa pörröhäntäänsä aina kun joku hänelle huomiota osoittaa. Mitään pelkäämättä hän tulee jokaisen kulkijan luokse, rapsutusten toivossa. Isolla kuonolla tehtyä törkkäystä sääreen ei voi olla noteraamatta, kosketus vaatii tiukasti samantien silitystä ja kaulanseudun rapsutusta.

Huomattavat isoilla tassuilla Joy pääsee äänettömästi ja höyhenen kepeästi lähelle katonrajaa mikäli tarve vaatii. Pitkässä hiuksen hienossa turkissa kimaltaa kaikki mahdolliset harmaan ja ruskean sävyt. Ulkonäöstä voisi päätellä Joyn tulleen pimeästä viidakosta, mutta sen sydän on täyttä kultaa. Kaikki askareet hiekkalaatikko ja syöminen onnistuvat luontevasti, mitään rikkomatta tai sotkematta. Öisin se mieluiten nukkuisi siellä missä muutkin, aivan omistajansa tyynyllä, mikäli tilaisuus antaa myöten. Joy ei ylenkatso ketään, luontevasti se seurustelee niin aikuisten kuin myös lasten kanssa. Toisista eläimistä ei ole kokemusta.

Joy on nuorehko leikattu kolli. Sydäntä särkevä suunnaton ihmisläheisyys vaatii tälle kissalle annettavan valtavasti pyyteetöntä rakkautta, minne kotiin se ikinä meneekin.

***

Kisu
Kisu sai kodin Kuhmosta (31.8.2016)
Hei olen Kisu, se ei ehkä ole kovinkaan poikamainen nimi, mutta sillä minua on kutsuttu minun sijaiskodissani. Minä vastaan aina kun minua kutsutaan ja olen kova poika kehräämään! Heti kun näen ihmisen, tulen luokse ja pusken, juttelen myös aika paljon, koska minusta on niin huisin kivaa kun saan olla ihmisen kanssa. Sijaiskodissani olen viihtynyt vallan mainiosti, mutta olisihan se kiva jos löytäisin sen oman ihmisen, joka minusta huolehtisi loppuelämäni. Olen noin pari vuotias, kun nuo minun hoitaja ihmiset ei oikein tiedä minusta mitään, koska minut löydettiin heinäkuussa harhailemasta.

Olen kova poika syömään ja sisäsiistikin olen. Sijaiskodissani olen tutustunut koiriinkin, aika hauskoja kavereita ja tulen heidän kanssa ihan hyvin toimeen. Vaikka yksi koirista meinaa minua vähän haukkuakkin, en jaksa siitäkään välittää vaan koitan puskea tätäkin kaveria, josko se olisi minun ystäväni. Lapsiakin olen nähnyt, ja ne on kivoja leikkikavereita. Tykkään leikkiä, ja osaan hypätä tosi korkealle lelun perässä! Ihmisiä en kyllä raavi enkä pure, mutta sylissä ollessani saatan kopria kynsilläni kun olen niin mielissäni.
Minut on madotettu sijaiskodissani ja olen päällisin puolin oikein terveen ja komean näköinen poika. Minulla on oranssi karva, ja valkoisia merkkejä tassuissa, sekä persoonallisen näköiseksi minut tekee naamassani oleva valkoinen merkki. Löytyisikö sinulta minulle pysyvä ja hyvä koti?
Jos saan toiveen esittää, niin uudessa kodissani pitäisi olla aktiivisia ihmisiä, sillä olen aika touhukas. Voisin vaikka harrastaa jotain, olenkin jo vähän opetellut namin seuraamista sijaiskodissani. Nukun kyllä hyvin ja paljon, mutta saatan vähän mouruta illalla jos minulla on tylsää ollut.
***
Mooses
Mooses sai kodin koiran kaverina. (23.9.16)
Mooses on hyvästä seurasta ja rapsutuksista nauttiva rauhalliseen elämänmenoon mieltynyt kissaherra. Kaikki kissakaverit eivät ole olleet Mooseksen mieleen, mutta lapsiin Mooses on tottunut. Ruoka on maistunut toisinaan liiankin hyvin.
***
Popi
 Sijaiskoti ihastui neitiin ja Popikin näytti sopeutuvan niin loistavasti perheen eläimiin ja ihmisiin, että Popi sai jäädä sijaiskotiin pysyvästi asumaan. (8.10.16)

***

Marmeladi

Marmeladi muutti uuteen kotiin Kajaaniin (1.10.2016)
Viisivuotias Marmeladi-tyttö on ihmisrakas ja hellyydenkipeä tyyppi, 
joka nauttii silityksistä ja on kova puskemaan. Sijaiskotiin saapuessaan neiti 
tutkimusmatkailija kävi tarkistamassa kodin jokaisen kolon, minkä jälkeen 
asettui aloilleenja osoitti olevansa rauhallinen ja leppoisa kaveri. 
Marmeladi loikoilee mielellään sohvalla rapsuteltavana, ja viihtyy 
myös omissa oloissaan. Öisin sillä on tapana kömpiä viereen nukkumaan. 
Ruokahalu on tallella ja tarpeiden teko sujuu ongelmitta. 
Ennen sijiaiskotiin tuloa Marmeladi asui lapsiperheessä, 
joten yhteiselo lasten kanssa sujuu loistavasti. 
Myös toisten eläinten kanssa tulee hyvin toimeen.

***

Hector ja Robin

Veljekset matkasivat uuteen kotiin Sotkamoon. (1.10.2016)
Hector ja Robin ovat kymmenviikkoiset kissaveljekset kolmen pennun pentueesta. Äitinsä Emman ja sisarensa Paulan kanssa ne ovat opetelleet sijaiskodissa kissojen taitoja viiden päivän ikäisestä saakka. Molemmilla on persoonallinen musta-valkokuvioinen naama, Hectorilla enemmän valkoista.
Hector on pentueen jykevin ja suurikokoisin. Leikeissä Hector on usein pelin "vetäjä", joka aloittaa leikin ja muut seuraavat. Suosikkileikkejä ovat peräkanaa juokseminen, painiminen sekä rapisevien pallojen jahtaaminen.
Robin on veljeksistä pienempi ja sirompi. Kun kissakamujen kanssa leikkimiseltä ehtii, Robin istahtaa usein aloilleen seurailemaan maailman menoa ja ihmettelemään ihmisten touhuja tai uusia asioita, aina pesukoneesta pilvenhattaroihin. Robinin suosikkileluihin lukeutuu ympyrän
muotoinen pallorata. Hector ja Robin luovutetaan uuteen kotiin yhdessä,
aikaisintaan 14.6. pentujen tullessa luovutusikäisiksi.
24.9.16 Pojat ovat puolivuotiaita ja leikattuja.

***

 Veera

Veera sai kodin Tampereelta. (27.10.2016) 


"Lady Night", tuttavien kesken Veera on kolme vuotias yön musta kaunotar. Pitkä karva ja valloittava huiskahäntä tekevät tästä kissasta poikkeuksellisen kauniin yksilön. Ylväästä askelluksesta voidaan päätellä, että Veera on hyvin tietoinen omasta erinomaisesta ja kauniista itsestään. Vikkelästi liikkuva olemus kertoo myös vakuuttavaa kieltään elinvoimaisesta ja nuoresta kissasta. Siron rakenteensa ansiosta hypyt katonrajaan kaapin päälle eivät tuota hankaluuksia.
Veera rakastaa leuan alta rapsutusta, hyvää lihaisaa kissanruokaa ja ikkunasta lintujen katsomista. Sijaiskodissa ollessaan Veera kävi eläinlääkärin vastaanotolla. Päälisin puolin tutkittuna Veera todettiin 10 pisteen terveeksi tytöksi, joka tosin stressaantuu lajitovereitaan helpommin. Veera siis rakastaa rauhallista elämänmenoa, eikä voi hyvin lasten eikä toisten lemmikkien seurassa. Hiljaisuus ja vakaa tavallinen kotiympäristö, omilla pienillä piilopaikoilla olisi Veeran unelmien täyttymys.

***
Leo
Leo sai uuden kodin Kajaanista. (4.10.16)

Tässä on Leo, nuori aikuinen kolli. Hän on kooltaa pienehkö 
ja siro mustanruskea puolipitkäkarvainen kaveri, joka antaa huoltaa turkkiaan 
ja jopa heittäytyy selälleen saadakseen hoitoa vatsapuolellekin. 

Hänen turkissaan on ollut paljon takkuja, joita on jouduttu leikkelemään pois, 
joten parhaimmassa ja kauneimmassa asussaan poika ei tällä hetkellä ole. 
Leo on vastikään eläinlääkärin tarkistama ja 
kastroima uros, joka on sisäsiisti ja madotettu.

Leo on asunut sijaisperheessä viikon ajan. Ihmisten kanssa hän tulee 
juttuun loistavasti: häntä saa sylitellä, silitellä ja rapsutella 
ja hän nauttii hoidosta valtavasti. Hän viihtyy parhaiten itsekseen loikoillen, 
mutta tulee pyynnöstä luokse rapsuteltavaksi. Huiskalelut ja pallot ovat 
Leon mieleen, niiden kanssa voi purkaa leikkihalujaan. 

Leo juttelee hassusti kurnahdellen ja puskee tyytyväisenä isäntäperhettään.

Sen sijaan talon kissan kanssa hänellä on meneillään valtataistelu eivätkä 
pojat toistaiseksi ole tulleet ystäviksi vaan pikemminkin välttelevät toisiaan. 
Leo on heistä se, joka pyrkii haastamaan kamppailuun. 

Joten totutteluaikaa kissakavereihin hän tarvitsee mutta 
viihtyy varmasti myös perheen ainoana kissana.

***
Lala
Lalan kohdalla sijaiskodista tulikin pysyvä, oma koti. (15.11.16)
Lala on sisäkissa, syksyllä arviolta viisi täyttävä leikattu kilppari-rouva. 
Hän on rauhallinen ja lempeä matami. Pitää kovasti rapsutuksista ja silittelystä. 
Antaa ottaa syliin eikä pyristele pois, mutta ei varsinainen sylikissa ole. 
Makoilee sohvalla vieressä mieluummin ja nauttii siinä silityksistä. 
Lala pitää myös turkin harjauksesta kovasti. 
 Lasitetulta parvekkeelta on mukavaa katsella ulos ja makoilla auringon paisteessa. 
Lala tulee toimeen lasten kanssa ja suhtautuu positiivisesti kissanpentuihin 
mutta ei toisiin aikuisiin kissoihin. 

***

Emma ja Paula 

Emma ja Paula saivat kodin Oulusta (20.11.2016)
Emma on nuori, ainakin yhden pentueen tehnyt pienikokoinen naaraskissa. Emma on noin vuoden ikäinen, joten emoudestaan huolimatta on itsekin pentumainen ja leikkisä. Emma on ihmisläheinen ja tulee pyytämään itse rapsutuksia jalkoihin puskien ja kiehnäten. Entisen elämän kokemusten vuoksi Emma on kuitenkin hiukan varautunut ihmisten suhteen, ja saattaa pötkiä pakoon jos ihminen kävelee suoraan kohti. Emma tykkää leikkiä niin itsekseen, kuin ihmisten ja muiden kissojen kanssa. Se on tullut alusta lähtien hyvin toimeen sijaiskodin omien naaras- ja uroskissan kanssa. Emma on ikäisekseen pienikokoinen, mutta saattaa kasvaa vielä hiukan.
Paula on kymmenviikkoinen kolmen pennun pentueen ainoa tyttö. Vauhtia Paulalla riittää leikkiessään veljiensä ja äitinsä kanssa. Paula on luonteeltaan reipas ja liikkeiltään vilkas ja tietyllä tavalla edelläkävijä, sillä se oli pentueesta ensimmäinen joka kiipesi pentulaatikon reunan yli, aloitti kiinteiden syönnin ja useimmiten livistää ensimmäisenä pentuhuoneen ovenraosta. Paulan suosikkipuuhaa on uusien asioiden tutkiskelu ja varpaiden haistelu. Kissojen perustaidot on äitikissan ja sijaiskodin hoivissa opittu. Emma ja Paula luovutetaan uuteen kotiin yhdessä, aikaisintaan 14.6. pentujen tullessa luovutusikäisiksi. 24.9.16 Paula on puolivuotias. Emma on leikattu.

***

Ossi

 Ossi ja Lala tulivat niin hyvin keskenään toimeen sijaiskodissa, että Ossi sai kodin sijaispaikastaan ja koko porukka muuttaa pian yhdessä Joroisiin (13.12.2016)




*** 

Lotta
 
Lotta sai kodin Kajaanista. (16.12.2016)


Lotan tarina

Saimme syyskuun lopulla yhteydenoton Vaalan löytöeläintalolta, että heillä on siellä kissa, jolle ei omistajaa ollut löytynyt etsinnöistä huolimatta. Kissalle järjestettiin sijaiskoti ja pian se matkasikin Vaalasta Kajaaniin. Sijaiskodissa kissalle annettiin nimeksi Lotta.

Lotta ei kerennyt sijaiskodissa kovin kauaa olemaan, kun se oli huomaamatta päässyt karkaamaan lokakuun alussa. Lotta ei enää ilmestynyt ruokailemaan normaalisti ja ensin sijaiskoti etsi koko talon läpi, olisiko Lotta mennyt esimerkiksi lipastoon piiloon tai jäänyt jonnekin komeroon, mutta mistään ei löytynyt. Lopulta oli uskottava, että sen on täytynyt livahtaa ovesta ulos huomaamatta.

Lottaa etsittiin yli kaksi kuukautta, lappusia jaettiin postilaatikoihin, lehti-ilmoituksia laitettiin ja netissä oli ilmoituksia. Näköhavaintoja saatiin ympäri Kajaania ja erittäin varma havainto kissasta tehtiin Variskankaalla, siellä oli kaksi loukkua viritettynä Lotalle, jotta se saataisiin kiinni. Huoli kissasta oli suuri, pakkaset olivat kovat.

Samaan aikaan saimme tiedon että myös keskustassa, vanhan varaston alla liikkui mustavalkoinen, pitkäturkkinen kissa. Arvelimme että kyseessä voisi olla toinen samannäköinen kissa. Myös tänne viritettiin loukku.

Lopulta sitten selvisi, että Lotta oli kulkenut pitkän matkan Lehtikankaalta kaupunkiin saakka ja piti siellä majapaikkana tätä vanhaa varastotilaa, johon se kulki seinässä olevasta pienestä reiästä. Henkilö, jolla oli pääsy varastoon, viritti sinne myös loukun ja niin vain Lotta oli saatu kiinni. Kyllä hieraisimme useamman kerran silmiämme, kun kuvan kissasta näimme ja Lotaksi totesimme. Varastoon loukun virittänyt ja kissalle päivittäin jutellut henkilö halusi antaa Lotalle oman loppuelämän kodin ja näin saimme tarinalle vieläkin onnellisemman lopun.


*** 

Orpopennut
 Orpopentujen tarina
 Syyskuun alussa saimme kiireellisen yhteydenoton koskien neljää alle viikon ikäistä villikissan pentua, jotka olivat jääneet orvoiksi emon menehdyttyä. Ensihätään saimme pennuille väliaikaisen sijaiskodin ja siellä aloitettiin keinoruokinta. Keinoruokinta ei meinannut aluksi onnistua, mutta lopulta kaikki pennut alkoivat imemään. Parin päivän päästä pennut siirtyivät toiseen sijaiskotiin, jossa keinoruokinta jatkui myös hyvin.

Sijaiskodin emäntä teki suuren työn hoitamalla pentuja vuorokauden ympäri. Onneksi apuakin ruokintoihin oli mahdollista tarjota ja näin ollen sai sijaiskoti välillä levätä, kun tuuraaja kävi työpäivien aikana ja joskus yölläkin pentuja ruokkimassa. Etsintäkuulutimme pennuille varaemoa kuumeisesti ja lopulta sellainen löytyi, emokissa, jolla pari viikkoa vanhemmat pennut ja niin kaksi pienempää pentua (Mörkö ja Rölli) siirrettiin sinne ja onneksemme varaemo hyväksyi pennut. Kaksi isompaa pentua (Penni ja Lemmy) kasvoivat ihmisemon kanssa, niiden painoa seurattiin ja eläinlääkärissäkin käytettiin. Pennillä ja Lemmyllä oli kuitenkin myös kissanmallia sijaiskodin omien kissojen muodossa. Kaikki neljä pentua ovat saaneet kodit, Mörkö ja Rölli valloittivat sijaiskodin ihmisen sydämen ja hän päätti tarjota kodin näille pennuille. Penni ja Lemmy löysivät myös oman kodin sijaiskodin lähipiiristä.

Penni ja Lemmy
Penni ja Lemmy saivat kodin Kajaanista, sijaiskodin lähipiiristä. (12.2016)

Sijaiskodin emännän kertomus Pennistä ja Lemmystä:
"Pienet nappisilmät, Penni ja Lemmy, tulivat maailmaan kylmään ja pimeään syyskuussa, jossa silmiään siristellen joutuivat vain muutaman vuorokauden ikäisinä aloittamaan elämänsä ilman emoa hoivaa. Musta Lemmy suurimpana, jugurttipurkin kokoisena, muutaman kymmenen gramman painoisena, äänekkäimpänä ja touhottavimpana aktiivina antoi siskoille tarvittavaa hyvää tavoitetta. Lemmy huusi jo muutaman päivän ikäisenä kuin syötävä, kuin kirkuva lokki lämpöä, kosketusta ja maitoa vaatien. Aina ei muu auttanut kuin pitää pieniä nyyttejä kämmenen lämmössä ja hiljaa kuiskia niiden hätääntyviin korviin rohkaisevia miukuja ja hentoja sanoja.



Lemmy kasvoi rohkeaksi ja oli ensimmäisenä tutkimassa uusia tuoksuja ja ääniä. Samalla Penni-sisko seurasi sivusta arvioiden oliko Lemmyn rymyämisen lopputulos nyt sittenkään niin hyvä. Kodin härpäkkeistä kuivausteline ja luutu ovat edelleen mielenkiintoisia, samoin kuin kihveli, ja niiden ympärille se tuleekin hääräämään, kun siivousoperaatio vain on käynnissä. Auttamiseksi sitä ei kyllä voi kutsua, ennemmin viihdykkeeksi.


Kirjava tuuheaturkkinen Penni yritti parhaansa pysyä Lemmyn perässä ja reilun kuukauden iässä osoittautuikin se vikkelämmäksi touhuliisiksi. Pennin suuret silmät salpasivat hengen jo varhain sen vain tuojottaessa takaisin, rauhallisesti nuuhkutellen, ihmisemon kasvonpiirteitä ihmetellen. Toisin kuin itsenäisempi Lemmy, vaatii Penni paljon huomiota. Penni käy tilaisuuteen kiinni aina, kun ihmisemäntä tai -isäntä asettuu aloilleen. Kutsusta Penni tepastelee juoksujalkaa talon toiselta laidalta luokse, kapuaa syliin ja puskee itseään ihoa vasten samalla äänekkäästi kehräten.
Sillä hetkellä ei ole kiire minnekään.
Pienet sisarukset saivat useita ihailijoita jo muutaman viikon ikäisinä ja kaksikko pääseekin jouluksi omaan kotiin, valloittamaan lisää sydämiä ♥”




Mörkö ja Rölli
 Mörkö ja Rölli saivat kodin Kajaanista, sijaiskoti ihastui kissoihin pysyvästi. (12.2016)
 
 Mörkön ja Röllin sijaiskodista, josta tuli myös samalla näiden kissojen loppuelämän koti, kerrotaan, että molemmat kissat ovat sosiaalisia ja uteliaita veijareita. Ovat emokissan pentueeseen verrattuna olleet paljon ihmisläheisempiä. Rölli (tummempi naama) on ansioitunut hakemaan ja tuomaan palloa, se on mielekästä puuhaa. Molemmat voivat hyvin ja nauttivat olostaan.


***

Mustis

Mustis tunnistettiin omaksi Nestori kissaksi ja palasi näin ollen kotiinsa takaisin. Nestori on yhdistykseltä lähtenyt alunperin vuonna 2013. (16.12.2016)

 Mustis on läheisyyttä kaipaava iso kissapoika, 
jonka täysin musta karva on silmiä lumoava. 

Tuimasta katseesta huolimatta, Mustis tulee aina ystävällisesti 
tervehtimään ja mielellään puskee sekä pitää silityksestä.  

Mustis tykkää piiloutua välillä, se nukkuu sohvan alla, 
mutta kömpii sieltä heti luokse kun ruokapussi rapsahtaa. 


Kissaherra on aika sotkuinen syöjä, ruoka maistuu hyvin sekä sisäsiisti kaveri. 
Koiriin kissa on tottunut, ja meneekin heti koiria puskemaan 
ja samalta ruokakupilta voivat syödä tarpeen vaatiessa.

Mustikseen ikää ei valitettavasti tiedetä, todennäköisesti on leikkuutettu.

***

Konsta

Konsta sai kodin kajaanilaiselta perheeltä (19.12.2016).


Tässä on Konsta, ilmeikäs ja veikeän näköinen kissapoika. 
Leppoisa ja rauhallinen Konsta viihtyy päiväsaikaan omissa piilopaikoissaan, 
mutta illan tullen kömpii esiin piiloistaan ja paljastaa seurallisen luonteensa. 
Iltaisin se myös tarkkailee mielellään ulkomaailman tapahtumia ikkunalaudalta.

Myöskin aamutoimiin Konsta osallistuu ahkerasti. Herätyskellon soidessa se 
tassuttelee mahan päälle puskemaan ja kehräilemään, kulkee mukana vessaan 
ja keittiöön, ja pyörii jaloissa ainakin siihen asti kunnes saa oman aamupalansa. 

Konsta on kastroitu ja arviolta muutaman vuoden ikäinen. 
Kovat äänet ja äkkinäiset liikkeet hieman pelottavat Konstaa, minkä 
vuoksi se ei välttämättä sovi perheeseen jossa on pieniä lapsia.


***

Viivi & Elvis

 Elvis ja Viivi muuttivat yhdessä uuteen kotiin, jossa riittää rapsuttelijoita. (21.12.2016)

Elvis ja Viivi ovat 7-vuotiaat ystävykset, jotka etsivät yhteistä 
loppuelämän kotia omistajan poismenon vuoksi.


Elvis on mustavalkoinen leikattu kolli ja tästä kaksikosta rauhallisempi tapaus. 
Elvis nauttii loikoilusta sohvalla ja parasta on jos joku vain viitsisi rapsuttaa
joka puolelta, mahastakin. Ruoka maistuu hyvin ja tarpeiden teko
sujuu vaivatta hiekka-astiaan.  


Viivi on reipas ja rohkea leikattu naaraskissa, jolla on kaunis
kilpikonnaväritys turkissaan. Lempipuuhaa on erilaiset jahtaamisleikit ja pitää
erittäin paljon silityksistä ja huomiosta. Myös mahanalueen rapsutukset
ovat Viivin mieleen. Viiviltäkin luonnistuu vessassakäynnit normaalisti ja ruokakin
maistuu oikein hyvin. Viivi on tästä kaksikosta se joka määrää kaapin paikan.