Kodin saaneet kissat 2014

                                           Tipsu

Tipsu muutti uuteen kotiinsa tammikuun alussa.

Tipsu on 2-vuotias, ainakin kerran pentuja saanut emokissakaunotar, joka on leikkuutettu 5.9.2013.


Tipsu on vielä melko arvoituksellinen, itämaisen oloinen ja näköinen hoikka, pitkäjalkainen kissa. Toisaalta se tulee mielellään puskemaan ja antaa rapsuttaa ja silittää, toisaalta väistyy melko pian pois omiin oloihinsa. Siitä voi tulla seurallisempi saadessaan olla ainoa kissa.
Päivitys 6.9.: Uudessa sijaiskodissa 3 muun nuoremman kissan kanssa Tipsusta on tullut jo hyväilyjä kaipaava vierustoveri sohvalle.  Myös leikattu kiltti poikakissakaveri voisi tulla kyseeseen.

*** 


Louise


Louiselle löytyy koti Kuopiosta ja matkasi sinne loppiaisen aikaan.

Louise on seurallinen ja sympaattinen kissaneiti. Rauhallinen neiti nauttii sohvalla pötköttelystä ja rapsutuksista sekä ihmisten kanssa seurustelusta. Louise pitää seurasta, joten koti, jossa ollaan paljon kotona olisi omiaan tyydyttämään hänen seurankaipuutaan. Rauhallinen Louise tarvitsee rauhallisen loppuelämän kodin, jossa ei ole toisia kissoja. Neiti on kovin itsetietoinen ja välillä myös temperamenttinen, joten elo toisten kissojen rinnalla ei onnistu. Koirakaverista ei ole kokemuksia, mutta eniten Louise nauttii saadessaan itse kaiken huomion. Lapsiperheelle Louise ei liene kaikista paras kissavaihtoehto. Parhaimmillaan Louise sopisi aikuiseen kotiin, jossa hän voisi seurailla verkalleen maailmanmenoa lämpimästä sohvanmutkasta.

***


Ossi


Ossi jäi asustamaan sijaiskotiinsa, josta kodin oli aikaisemmin saanut myös velipoika Aapo. Veljeksiä ei hennottu erottaa enää, kun takaisin yhteen nyt päätyivät, sillä ovat koko ajan yhdessä, juttelevat kurnuttamalla, pesevät toisensa ja nukkuvat kaulakkain. Veljesrakkautta :) 


Ossikin haluaa oman kodin! Ossi on noin puolivuotias, täysin harmaa nuorukainen. Ossi on ajoittain vielä varauksellinen, kaikki uusi kummastuttaa ja jokin asia vielä pelottaakin, esim. ulkoa kuuluva moottoriajoneuvojen ääni. Leikkiminen on mieluisaa puuhaa, hiirien pyydystäminen ja narulelujen saalistaminen. Turkin harjaaminen, silittely ja rapsutukset saavat Ossin kehräämään kovasti. Aapo-veli sijaisperheessä on toiminut hyvänä kesyttäjänä ja mallin näyttäjänä. Veljekset ovat myös huolehtineet toistensa aamupesuista. Olisi kiva saada koti, jossa olisi painikaveri  ja mahdollisuus kaverin kanssa leikkiä rosvo- poliisileikkiä. 

***


Artturi


Artturi löysi kodin Sotkamosta ja on kotiutunut hyvin.
Tässä kuulumisia uudesta kodista:

Artturi on ollut tosi kiltti ja hellyyttä hakeva, tulee viereen nukkumaan, ja pari kertaa on tullut ihan kainaloon nukkua tuhisemaan.

Artturi pelkää aina, kun joku tulee ulko-ovesta sisään, ja juoksee sitten sängyn alle äkkiä piiloon. Sieltä se sitten taas ilmestyy hetken päästä. Monesti Artturi myös menee piiloon kun joku on lähdössä ulos.

Ruoka on maistunut enemmän kuin hyvin. Kaikki raaka-ruoat maistuvat, mutta kaupan kissan ruoat eivät maistu sitten ollenkaan, lukuun ottamatta raksuja, niistä Artturi pitää paljon.

Leikkimisestä Artturi tykkää myös. Pelkkä kengännauha riittää herättämään Artturissa leikkihalut! Öisin Artturi leikkii pikkuleluilla, kuten hiirillä ja palloilla.

Eniten kaikesta Artturi pitää kuitenkin hellyydenosoituksista, silittelystä ja rapsuttelusta. Artturi on ollut hyvin kiltti, eikä ole suuttunut kertaakaan. Ainut kerta, kun pahoitti mielensä oli kun sai aterialla raakaruuan sijaan kaupan pussiruoan ja meni sängyn alle mököttämään vähäksi aikaa.

Enemmän kuin tyytyväisiä ollaan oltu siitä päätöksestä että otettiin Artturi.


  
Artturi on arviolta 6-7 -vuotias leikattu ja madotettu poikakissa. Löytyessään poika kärsi anemiasta, mutta tujakan loishäädön saatuaan paino on lähtenyt nousuun ja veriarvot ovat nyt normaalit. Sijaiskodissaan Artturilla on hyvä ruokahalu, ja erityisesti pakastettu sei ja raaka broileri maistuvat. Senpä vuoksi kissa on alkanut saada lihaa luiden ympärille.


Luonteeltaan Artturi on äärettömän ihmisrakas ja rauhallinen. Artturi osallistuu mielellään arkitouhuihin -istuskelee tietokoneen näppäinten päällä tietokoneella ollessa, tulee viereen televisiota katsomaan, kiehnää jaloissa rapsutuksia hakien ja nukkuu vieressä. Lajitovereista Artturi on ystävällisen kiinnostunut. Artturi arastelee kovia ääniä ja äkkinäisiä liikkeitä, joten sopiva koti olisi aikuisten ihmisten taloudessa.

 ***


Musu 
Musu on muuttanut uuteen kotiin 7.2.

Musu on puolipitkäkarvainen lähestulkoon täysin musta lady. Tämä isosilmäinen neito oli kuljeskellut Yläkaupungilla, Kajaanissa jo pidemmän aikaa ennen kuin saatiin kiinni.
(Juttu Musun kiinnisaamisesta löytyy yhdistyksen joulukalenterista.)

Tullessaan sijaiskotiin noin kuukausi sitten oli melko laiha, mutta on ruoka on maistunut, joten on saanut lisää kokoa. Erityisesti kala on Musun suosikkiruokaa. Ruoka tuntuukin pistävän tyttöön liikettä enemmän kuin esim. naruleikit (leikitys onnistuu, mutta Musu tyytyy vaanimaan ja ottamaan narua kiinni paikallaan).

Musulla on persoonallinen ja hauskankuuloinen ääni kun se kerjää tai juttelee sitä silitettäessä. Sijaiskodin oman kissan kanssa se ei tule oikein toimeen vaan kommunikointi on aina ollut murinaa ja sähinä (oma kissamme on välillä yrittänyt olla mieliksikin). Toistaiseksi Musu ei ole tullut syliin ja sänkyynkin se on tullut vain pari kertaa nukkumaan kaveriksi. Toisen kissan läsnäolo saattaa ehkä tehdä Musun olon varautuneeksi. Ihmisistä Musu pitää, mutta on varsin itsenäisen oloinen kissa.

Musu on ehkä joskus saanut pentuja, sillä se usein nuolee kättä äidillisesti ja huolehtivaisesti sitä rapsutettaessa.

Musulle sopivin olisi varmaankin koti, jossa saisi olla ainoa kissa.

 ***

Poro 


Poro jäi pysyvästi asustelemaan sijaiskotipaikkaansa.
Poro olisi nyt valmis muuttamaan uuteen kotiin, kun on saanut hienosti kasvatettua kaikki pennut ja on kesyyntynyt paljon.Poro on edelleen hieman ujo, mutta kehrää ja kyöhnää lattialla ihmisten vieressä ja pitää paljon silityksistä, joten varmasti luottamuksen syntyessä uskaltaa syliinkin. On alkanut myös leikkimään ja touhuilee kissakavereidensa kanssa.

Toiveena olisi rauhallinen koti, jossa mahdollisesti toinen kissa kaverina.

***


Nöpö


Nöpö on saanut kodin!

Nöpö on aikuinen leikattu tyttökissa. Hän on rauhallinen, rakastaa rapsuttelua ja nukkuu mielellään vatsan päällä.Nöpö tykkää kun sen kanssa leikitään ja innostuu välillä itsekseenkin leikkimään leluhiirien ja pallojen kanssa. Nöpö on elänyt aiemmin kahden kissan kaverina, joten nähtävästi tulee toimeen toisten kissojen kanssa. Nöpö haluaa rauhallisen kodin, jossa omistajalla on aikaa pitää sylissä ja paijata tätä lutuista kaunotarta.


***


Ninni
Ninnin muuttomatka suuntautui Kuopioon ja viihdyttää omistajiaan asunnon kuningatarkattina.

Ninni löysi kauttamme uuden kodin jo kerran, mutta perheen tilanteen muuttuessa eivät voineet enää tarjota hänelle kotia, joten Ninni tuli takaisin yhdistykselle.

Ninni on aikuinen leikattu naaras. Kehrää ja puskee paljon, tykkää rapsutuksista ja on mukava kissa. Ninni tykkää rauhallisesta elämänmenosta, mutta kaipaa leikittäjää ja aktiviteetteja. Luovutetaan ainoaksi kissaksi.

 

 

***


Iivo


Iivo on aikuinen leikattu poikakissa, jonka iäksi on arvioitu 7-8 vuotta. Päiväsaikaan Iivo lähinnä nukkuu ja vasta iltaa kohden aloittaa varsinaiset leikkinsä. Silloin jahdataan kaikenlaisia narunpätkiä, juostaan keittiön ympäri lelujen perässä ja riehutaan. Herra kaipailee siis aktiviteettia; erityisesti kaikenlainen ”saalistaminen” näyttäisi kiinnostavan.

Iivo ei ole lainkaan arka. Päinvastoin, se on utelias kaiken suhteen. Iivo tulee omatoimisesti hakemaan huomiota ja pienetkin huomionosoitukset ihmisiltä saavat pojan kehräämään kovaäänisesti.

Iivo on sisäsiisti kolli, joka osasi sijaiskodissa heti hiekkalaatikolle. Ruuan suhteen herra ei turhia nirsoile – kaikki tuntuu kelpaavan (erityisesti meren antimet ovat kovassa suosiossa). Ulkomaailma tuntuu kiinnostavan kollia jonkin verran, joten ikkunalaudalla kököttäminen ja maisemien tuijottaminen on jokapäiväinen asia. Välillä Iivo naukuu ulos, mutta kutsuttaessa tulee kyllä huoltajansa luokse. Sijaiskodissa ollessa Iivo osoitti luottamusta ihmisiin heti ensimmäisestä päivästä lähtien; sen sai otettua syliin eikä sitä kummastuttanut uudet hoitajat.

Herran korvien päät ovat joskus paleltuneet ja korvat ovat siten tavanomaista lyhyemmät

Iivo sopii kotiin, jossa saa rapsutuksia, silityksiä ja myös aktiviteettia. Todennäköisesti tulee toimeen myös muiden eläimien kanssa.

*** 


Mapsi

Mapsi muutti uuteen kotiinsa huhtikuun alussa.

Päivitys 27.2. 
Mapsi on rohkaistunut paljon sijaiskodissa oloaikana ja viettää nykyään huomattavasti enemmän aikaa olohuoneessa ihmisten seurassa kuin alussa. Sopeutuminen uuteen paikkaan ja ihmisiin vei siis oman aikansa. Omaa rauhaa kaivatessa mieluisimmat nukkumispaikat löytyvät saunasta ja sängystä peiton alta. Mapsi on päässyt ulkoilemaan valjaissa ja se onnistuukin hyvin.
Mapsi on n. 6-vuotias leikattu uros, joka selvästikin omaa rauhallisen ja harkitsevaisen luonteen. Mapsi tarkkailee mieluummin tilanteita sivummalta, ja yöaikaan lähtee tutkimusretkilleen. Päivisin se enimmäkseen nukkuu sänkyyn piiloutuneena, mutta öisin haluaisi kovasti ulkomaailmaa tutkimaan. Mapsi ei juurikaan ota kontaktia kissakaveriinsa, vaikuttaa ennemminkin varautuneelta Pipsaa kohtaan, vaikka Pipsa yrittää välillä käydä nuolemassa ja hoitamassa Mapsia.

Ehdottomat tähtihetket Mapsin kanssa ovat iltaisin nukkumaan ruvetessa, jolloin se sängyssä pötkötellessään nauttii yli kaiken rapsutuksista ja silittelyistä, ja se puskeutuu voimakkaasti silittäjänsä otsaa ja päätä vasten ja kehrää kuuluvasti. Öiksi Mapsi ei vielä ole uskaltanut jäädä ihmisväen kanssa samaan sänkyyn.***


PipsaPipsalle löytyi ihana koti Kajaanista. 

2.4.
Pipsa tulee takaisin etsimään kotia, sillä yhteiselo uuden kodin muiden lemmikkien kanssa ei sujunut toivotulla tavalla. Todennäköisesti parhainta olisi, jos Pipsalle löytyisi koti, jossa ei olisi muita kissoja tai koiria.


Pipsa on n. 4-vuotias leikattu narttu, ja pentumaisia piirteitä hänessä riittää yllin kyllin! Kaikki mitä asunnossa tapahtuu, täytyy päästä todistamaan omin silmin. Leikkihetkiin Pipsa riehaantuu aivan mahdottomasti, ja naru/onkilelujen saalistaminen on niin mukavaa! Pipsa myös leikkii yksin leluhiiriensä kanssa kirmaten ympäri asuntoa.

Ulkomaailma ei näytä Pipsaa juurikaan kiinnostavan, eikä sillä ole lainkaan samanlaista ulkoiluhalua kuin Mapsilla. Sen sijaan leivinuunin päällä pötköttely on kovassa suosiossa - näkeehän sieltä paljon pitemmälle ympäristöönsä kuin maantasalta. Pipsa kiehnää jaloissa ja hakee rapsutuksia, mutta heti kun jotain kiinnostavampaa ilmaantuu niin häviää samantein. Pipsa ei ihan pienistä hätkähdä, vaan päinvastoin: kaikki äänet, liikkeet ja hajut herättävät neidissä suuren mielenkiinnon. Pipsalle voisi sopia koti, joka tarjoaa tapahtumia, leikittäjiä ym. mielenvirkeyttä ylläpitäviä juttuja, ja sitä kautta aktiivisen elinympäristön.


***


Tami Tami muutti kotiin, jossa on ainoa lemmikki ja nauttii kaikesta saamastaan huomiosta.
Pienikokoinen Tami on vuoden ikäinen mustavalkea leikattu tyttökissa. Luonteeltaan Tami on utelias, rauhallinen ja hyväkäytöksinen. Tarpeensa Tami tekee hiekka-astiaan. Ruokahalu on hyvä. Tami tykkää rapsutuksesta ja silittelystä ja valtaa heti sylin kun siihen on tilaisuus, viihtyy sylissä pitkiä aikoja. Neiti on myös uskollinen unikaveri. Tami nauttii elostaan ainoana eläimenä. Rauhallinen elinympäristö olisi sopivin.

*** 


Ukko

Ukko muutti vappupäivänä Suomussalmelle maalaismaisemiin vanhemman pariskunnan luokse. Pääsee siellä taas tauon jälkeen tutkimaan ulkomaisemia, mutta myös saa paljon silityksiä. Ukko on leikattu, kokonaan valkoinen ja arvioitu noin 10-vuotiaaksi, mutta virkeyden ja leikkisyyden vuoksi vaikuttaa todellista ikää nuoremmalta.

Ensimmäinen päivä sijaiskodissa meni piilotellessa, mutta jo toisena päivänä kissa teki tuttavuutta sijaiskodin omien kissojen kanssa. Missään vaiheessa ei ole omien kissojen kanssa ollut rähinöitä, vaan ainoastaan terveitä juoksuralleja ja puskemisia.Ukko on luonteeltaan seurallinen. Vielä se ei ole viihtynyt sylissä, mutta jalkojen välissä pyöriminen ja jalkojen puskeminen huomionosoituksena on sen pravuuri. Kissa myös keskustelee paljon. Se usein vastaa pienellä mau'ulla, jos sille maukuu tai tavallisesti höpöttelee sitä päin katsoen.

Ukko mouruaa erittäin paljon. Kovaääninen ja surumielinen mouru alkaa viimeistään alkuillasta, jatkuu tasaisesti yli yön ja päättyy aamuyöllä tai aamulla. Herra tahtoisi ulos, mutta sijaiskodissa ei ole tähän mahdollisuutta. Ulkoilureissuilta muistoksi on jäänyt valkeaan turkkiin harmaita kuvioita. Ulkoilemaan on päässyt edellisessä kodissaan ja koti rauhalliselta paikalta ulkoilumahdollisuuksineen olisi Ukolle toiveissa. Kissakaveri voisi olla kiva.

***


Rusina, Vappu ja Sima


Rusinalle sijaiskodista tulikin ihan oma koti ja Vappu ja Sima muuttivat lapsiperheisiin Kajaaniin heinäkuun viimeisinä päivinä.

Vapun, Siman ja Rusinan Miuku-emo saatiin kiinni ja sijaiskotiin hoitoon viime hetkillä, sillä pennut syntyivät vain muutaman päivän sijaiskodissa olon jälkeen 29.4. eli juuri ennen vappua. Pentujen nimet ovatkin siksi vapputeemaiset :) Minimiluovutusikä on 12 vikkoa, joten ovat muuttovalmiita heinäkuun loppupuolella.Vappu on seurallinen ja rohkea kissaneiti. Ennakkoluuloton pikkukissa on ihmisrakas ja pitää erityisesti masusta rapsuttamisesta. Vilkas neiti tulee varmasti toimeen myös lapsien kanssa. Vappu luovutetaan rakastavaan kotiin jossa se saa kosolti huomiota ja leikitystä. Kissakaverikaan ei varmasti olisi haitaksi, Vapusta saisi oivan leikkikaverin toiselle kissalle! Vappu on täysin sisäsiisti.Sima -kissa rakastaa kaikista eniten aurinkolaikussa köllimistä. Välillä meno sisarusten kanssa yltyy vauhdikkaaksi, mutta eniten Sima rakastaa makoilua ja rapsuttelua päiväuniaikaan. Sima sopii parhaiten aikuiseen perheeseen. Sima tulee varmastikin toimeen myös lasten kanssa, mutta pitää enemmän rauhallisesta elämänmenosta ja varmasta käsittelystä joten ihan pienten lasten kanssa se voi tuntea olonsa epämukavaksi. Toisen kissan kaveriksi Sima sopisi luultavasti myös, mutta onnellisin se lienee saadessaan olla ainoa kissa. Virikkeitä ja leikittämistä se kuitenkin kaipaa, onhan se tottunut painimaan sisarusten kanssa! Sima on myös täysin sisäsiisti. 

***


Elsa ja Sisko

26.8. Elsalle ja Siskolle löytyi pitkän odottelun jälkeen koti, kun sijaiskodin ihmispalvelijat päättivät tarjota neitosille ihan oikean kodin. Onnittelut hyvästä päätöksestä! 


Päivitystä 2.6. Sijaiskodissa oloaikana Elsasta onkin tullut hurja sylikehrääjä ja voittaa kehräyksessä ja sylinvaltauksessa jo Siskonkin :) Ovat molemmat hyvin seurallisia ja suloisia hurisijoita.


Mustavalkoinen Elsa on kaksikosta vähän ujompi, ainakin ennen kuin tottuu uusiin ihmisiin, mutta on uskaltautunut jo sijaishoitajan syliin kehräämään.Sisko taas on todella seurallinen ja utelias. Sisko on sijaiskodissa innostunut jo leikkimään monenlaisilla leluilla. 

Kissat ovat noin 7-vuotiaita, söpöjä, sylikokoisia ja niin ihania kuin kissat vain voivat olla. Ovat sisäkissoja, mutta ulkoelämää on mukava seurailla ikkunasta. 

Siskolla on astma, johon on tarvittu lääkitystä, mutta oireet on saatu kuriin painonpudotuksella ja kevyemmällä ruokavaliolla ja lääkitystä ei tarvita.

Sijaiskodin kissat ovat hieman ärhennelleet heille, mutta Elsa ja Sisko taas omalta osaltaan vaikuttavat valmiilta yhteiseloon muiden kissojen kanssa. Eivät ole tottuneet pieniin lapsiin. Neitoset ovat olleet lähes koko elämänsä yhdessä ja lähtevätkin yhteiseen uuteen kotiin.


***


Miuku ja Viiru

Emo ja poika matkasivat 7.9. yhteiseen maalaiskotiin, jossa pääsevät ulkoilemaan ja kulkemaan parivaljakkona, jona olivat vuoden jo seikkailleet ennen kiinnisaamista.
Miuku on pitkään vapaana harhaillut tyttökissa, joka napattiin viime hetkellä ennen pentujen syntymistä huhtikuun lopussa. Pennut ovat lähteneet maailmalle ja nyt emo etsiskelee kotia. Miuku on vielä todella arka eikä juuri ota kontaktia ihmisiin. Miuku leikkuutetaan ennen uuteen kotiin luovutusta.Viiru on Miukun kesän 2013 pentu ja ehti kuljeskella äitinsä kanssa kulkurina ensimmäisen elinvuotensa. On hyvin arka edelleen ja tahtoisi kovasti ulos, jos vain sijaiskodin tuuletusluukku ei olisi niin tukevaa tekoa.


Molemmat voisivat sopia kotiin, jossa annetaan rajattomasti aikaa ja ymmärrystä, mutta koska etenkään Miukun vaiheista ei tiedetä, ei voida olla varmoja sopeutuuko se koskaan täysin sisäkissan elämään. Ihanteellisin koti olisi maatalo, jossa kissan tarpeista pidettäisiin huolta, mutta saisi elää stressivapaata ulkoilevan kissan elämää. Kuka ties jossain vaiheessa vielä kesyyntyvätkin ajan ja taitavan käsittelyn seurauksena.

Molemmat ovat täysin sisäsiistejä.

***


Sylvester
Sylvesterille löytyi koti Kajaanin keskustasta nuoren pariskunnan luota syyskuun lopussa.Sylvester on nuori, kiltti ja rauhallinen leikattu kolli. Erityisesti on kiva päästä ihmisen kainaloon rapsuteltavaksi ja torkkumaan. Välillä intoudutaan myös leikkimään ja usein iltaisin pitää juoksentelemalla purkaa päivän aikana säästöön jääneet energiat. Kovat äänet rappukäytävässä saavat kuitenkin vielä Sylvesterin piiloutumaan sängyn alle, mutta kissa tulee tovin kuluttua taas näkysälle. Uusia ihmisiä Sylvester arastelee hieman aluksi, mutta lyhyen tutkailun jälkeen tulee kuitenkin tekemään tuttavuutta. Rauhallinen koti lienee kissaherralle kuitenkin paras vaihtoehto. 

***


Erkki


Erkki muutti toisen kissan kaveriksi Kajaaniin ja elämä uudessa kodissa on sujunut mukavasti.

Erkki on isokokoinen ja rauhallinen komea kollipoika. Jo ensimmäisenä iltana sijaiskodissa tämä kulkuri oli kuin kotonaan ja sijaiskodin kahden oman kissan kanssa elo on ollut ystävällismielistä tutkiskelua. On todella hellyydenkaipuinen sylikissa ja paikka sängystä pitäisi kollille löytyä. Erkki leikkuutettiin 29.8. ja arvioitiin 2-3-vuotiaaksi.

***


Ransu


Kuulumisia uudesta kodista.

"Haimme Ransun 2.10. meidän puolivuotiaan tyttökissan kaveriksi ja tulevat loistavasti toimeen. Ransun pysyvä koti on nyt siis tilavassa kerrostalokaksiossa, jossa on tilaa temuta kaverin kanssa. Leikkivät paljon yhdessä, ja myös nukkuvat yhdessä. Vielä välillä vähän pelottaa/ihmetyttää kerrostalon äänet, mutta nekin alkavat pikkuhiljaa jäädä taka-alalle. Vielä ei kunnolla maistu hyytelöruoka, mutta raksuja on kyllä syönyt ja hiekkalaatikkoakin käyttänyt.
Ransu on kyllä ihana ja valloittava kissaherra! Nukkuu joka yö meidän vieressä, puskee paljon ja kun tullaan kotiin niin innoissaan tulee katsomaan. Seurailee joka paikkaan ja juttelee paljon."

Päivitys 10.6. Ransu leikkii paljon sijaisperheen viisivuotiaan pojan kanssa eikä ole häiriintynyt, vaikka lapsia on joskus ollut useampiakin vilistämässä ympäri taloa, joten todennäköisesti tuleva koti voisi olla lapsiperheessäkin. Herra on kiltti ja suloinen ja sopeutunut sisäkissaksi mainiosti.

28.5. 
Noin 5-vuotias Ransu oli ehtinyt elellä ulkokissan elämää hyvän aikaa ennen kuin loukutettiin. Nyt onkin ollut sijaiskodissa muutaman viikon kesyyntymässä ja totuttautumassa sisäkissan elämän etuihin. Ransun menneisyys näkyy vielä käyttäytymisessä, mutta vähitellen on esiin tullut kehräävä ja leikkimään intoutuva kissaherra.


Ensin sijaiskodissa Ransu oli vähän säikky ja viihtyi piilopaikoissa. Viimeisen puolentoista viikon aikana Ransusta on tullut tosi seurallinen, seurailee koko ajan joka paikkaan ja istuu sohvalla vieressä/sylissä. Ruvennut myös kehräämään, kun rapsutellaan. Edelleen on kuitenkin hieman varuillaan ja kovat äänet hieman pelottavat. On myös tosi "puhelias", vastailee kun kysytään, mutta ei ole kuitenkaan jutustele koko aikaa. Nyt on ruvennut myös leikkimään leluilla. Nyt kun ruokaa saa säännöllisesti, maistuu kaikki mitä tarjotaan.
Ransulla on rinnassa ihan pieni valkoinen laikku ja muualla mustan karvan seassa joitakin valkoisia karvoja.

***


Nita
Nita muutti Paltamoon lokakuun toisena viikonloppuna.

Päivitys 18.8. Nita muutti heinäkuun lopussa toiseen sijaiskotiin ja siellä ei ole tapahtunut tarpeiden tekoa vääriin paikkoihin ensimmäisen päivän yhtä kertaa lukuunottamatta. Uskallamme siis suositella Nitaa sisäkissaksi. Tulee erinomaisesti toimeen sijaiskodin omien kissojen kanssa.

Päivitys 13.7. Sijaiskodissa Nita tulee hyvin toimeen muiden kissojen kanssa. Tykkää että iltaisin neidille heitetään hiirtä ja sitä halitaan aina välissä. Nita käyttää tällä hetkellä pellettivessaa ja sen ruokinnassa paras vaihtoehto on puolet lihaa ja puolet täysravintoa. Nita naukuu ainoastaan kun on ruuasta kyse. Ulkoilemaan on päässyt ulkotarhassa ja siellä on mukava ottaa vaikka pienet unet. Suosikkitoimintaa on istua tuuletusikkunassa ja siitä tarkkailla maailmaa. Nitalla todettiin anaalirauhasten tulehdus, joka hoidettiin ja nyt sijaiskodissa tehdään töitä, että neito oppisi, että hiekkalaatikko ei ole pahis, sillä jonkinlainen pelko on kipeiden käyntikertojen jälkeen jäänyt.Nita on noin neljävuotias leikattu tyttökissa, joka on luonteeltaan erittäin ihmisrakas ja kiltti. Tulee toimeen lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Tykkää olla sylissä ja kehrää kovalla äänellä tyytyväisyyttään. Nita on myös oppivainen eli osaa muutaman tempunkin. Huonekalut ja tapetit eivät ole kiinnostaneet eikä verhotkaan ole kiipeilypuina olleet. Mökillä Nita on nauttinut ja ollut ulkokissa tullen kuitenkin usein ihmisiä tervehtimään ja aina yöksi sisälle. Hiirien pyydystys onnistuu myös erinomaisesti.

Sisäkissana elellessä Nita tekee toisinaan tarpeensa väärään paikkaan. Osaa kuitenkin käyttää myös hiekkalaatikkoa. Mökillä vapaana ulkoillessaan ongelmaa ei ole. Ongelmaa on koetettu ratkoa monella tavalla ja eläinlääkärinkin tutkimuksetkin on tehty, mutta selitystä ja lopullisesti toimivaa ratkaisua ei ole löytynyt. Siispä Nitan kohdalla on päädytty pitkällisten yritysten jälkeen etsimään uutta kotia maalta, jossa Nita saisi halutessaan juoksennella myös ulkona vapaana. Uskomme, että tämmöisessä kodissa ongelma poistuisi.

***


ViiviViivi muutti uuteen kotiin 17.10.

Päivitys 9.9. Viivi kaipaa paljon silityksiä ja rapsutuksia ja osoittaa kyllä, jos esim. vietät liian paljon aikaa tietokoneella ja kissa ei saa ansaitsemaansa huomiota. Saattaa tulla istuskelmaan näppäimistön päälle, kirjotella koodikieltä pienillä tassuillaan tai vaan käyttää näppistä tyynynä. Näytön ja telkkarin tapahtumat kiinnostavat kovasti ja läppärin näytöltä onkin hyvä tassuilla yrittää napata kiinni monenlaista hiirtä. Läppärin puolesta ei tarvinnut pelätä, sillä Viivi on pienikokoinen. Alla video Viivistä hiirivideon katsojana.
Viivi on parivuotias, kiltti neitikissa, joka rakastaa rapsutuksia ja tykkää leikkiä. Onki- ja kissanminttulelut ovat suosikkeja ja niiden perässä voi tulla jättimäisiä loikkia. Yöt nukkuu tiukasti ihmisen kyljessä kiinni tai tyynyn vieressä. Ruoka maistuu ja etenkin herkut - niitä voisi napostella vaikka kaikki kerralla, jos vain saisi. Menneisyytensä vuoksi Viivi pelkää meteliä ja on uusia ihmisiä kohtaan hyvin varautunut, mutta kun toteaa ihmisen turvalliseksi, niin neitosesta saa mitä parhaimman kissakaverin. Sijaiskodissa on varmasti jokainen paikka tullut tutkittua, joten alkuarkuuden jälkeen Viivi paljastuu rohkeaksi tutkimusmatkailijaksi.

***


NappiNapille löytyi uusi koti nopeasti ja muutti uuteen kotiin Suomussalmelle 21.10.. Vauhtia ja touhuilua on epäilemättä luvassa kahden uudessa kodissa odotelleen kissaystävän kanssa.

Nappi on nuori, reipas, rohkea, kaunis, aktiivinen ja pieni (3,5kg) kissaneiti. Haettu sijaiskotiin Juliuksesta 10.10.2014 ja oli heti ensimmäisenä iltana kuin kotonaan. Sijaiskodin kaksi leikattua herraa kohtelevat Nappia kunnioittavasti, neiti itse päättää kuinka lähelle pojat päästää. Väärästä paikasta haistelu voi saada aikaiseksi sähähdyksen ja pikkutassulla läpsäisyn, mutta muuten kolmikko tulee loistavasti juttuun. Nappi on erittäin leikkisä: pienten pehmopallojen heittelystä, kissanhuiskista, rapinatunnelista ja valeriaana- ja virmajuurihiiristä ja -tyynyistä riehaantuu yksinäänkin.

Ruoka maistuu, kunhan se vain on neidille mieluisaa. Nappi on täysin sisäsiisti, käyttää sekä paakkuuntuvaa mikrohiekkaa sisältävää luukkuvessaa että silikaattihiekkaa sisältävää avovessaa.Nappi ei pelkää vieraita ihmisiä eikä edes imuria. Lempipuuhaa leikkimisen ja syömisen lisäksi on keittiön pöydällä istuskelu ja lintulaudan oravien ja lintujen seuraaminen. On jo pari kertaa kiivennyt syliin kehräämään ja nukkumakaverin samaan sänkyyn neidistä saa varmasti. Ei näytä tykkäävän yksinolosta, on aina ovenraossa mukaan lähdössä ja jää surullisin silmin katsomaan, kun itse lähden johonkin. Kunnollinen raapimistolppa on Napille erittäin mieluisa, yli metrin korkuisen tolpan huipulle kiipeää raapimisen jälkeen parilla vedolla istumaan. Myös muita raapimispuita käyttää aktiivisesti, mutta niinpä ei raavikaan mitään kiellettyjä paikkoja. Nappi nukkuu yöt erinomaisesti, pienintäkään häiriötä ei ole neidistä ollut. Ei näytä siis olevan mitään kaipuuta ulkoelämään, joten Nappi luovutetaan vain sisäkissaksi. Uskoisin Napin oppivan kulkemaan valjaissakin, kun on nuori ja rohkea tyttö.

Nappi tarvitsee ehdottomasti kodin, jossa on aikaa leikittää ja paijata, ja kissakaverikin voisi siis olla kiva. En usko Napin pelkäävän lapsiakaan, mutta ehkä aivan pienet lapset eivät ymmärrä pehmeällä tassulla läpsäisyä, jos silittää huonosta kohdasta.

***


Fanni


Fanni tuli sijaiskotiin omistajansa huonontuneen terveydentilan vuoksi syyskuun lopussa ja sijaiskodin ihmiset ihastuivat heti. Sijaiskodista tulikin Fannille ihan oma koti, jossa touhuilee kahden karvaisen ystävänsä kanssa omistajien päiviä ja öitä ilostuttaen. Fanni kuulemma tykkää katsella Kauniita ja rohkeita telkkarista :)

***


Perttu


Perttu ehti liikuskella Puolangalla mökin pihapiirissä jonkun aikaa ja kun kissa ei näyttänyt siitä mihinkään lähtevän, niin mökkiläiset alkoivat antaa ruokaa. Vähitellen kissa uskaltautui lähemmäs ja sitten muutaman viikon jälkeen kissa loukutettiin. Kissalle etsittiin omistajaa ilmoituksilla paikallislehdessä ja kauppojen seinillä, mutta kukaan ei kaipaillut. 

Automatkalla sijaiskotiin oli tuhonnut kankaista kuljetuskoppaa sen verran, että oli onnistunut luikahtamaan apukuskin istuimen alle. Siinä sitten vaati pientä askartelua, että saatiin kissa pois sieltä, koppaan ja sijaiskotiin.

Uusi koti löytyikin tuttujen ihmisten luota, sillä mökkiläiset eivät saaneet Perttua mieleistään ja halusivat tarjota kodin kulkurille.

***


Touho


Touholle löytyi koti sijaiskodin tuttavapiiristä ja asutelee nykyään Sonkajärvellä. Nimensä Touho sai siitä, että on kova touhottamaan kaikenlaista.

***


Hiisi ja Hilma

Hiisi ja Hilma löysivät nopeasti uuden yhteisen kodin ja ovat oikein onnellisia, että saavat olla yhä yhdessä.
Olen Hiisi, 4-vuotias leikattu poikakissa. Olen kuin musta pantteri kiiltävine mustine turkkeineni ja meripihkan värisine silmineni. 

Tullessani sijaiskotiin olin ihan kauhusta kankeana. Pelotti ihan kamalasti. Kun minut nostettiin nurkasta syliin, niin en silti purrut enkä raapinut, vaan istuin ihan kiltisti sylissä. Nyt kun olen ollut muutamia päiviä täällä sijaiskodissa, niin olen reipastunut jo tosi paljon. Tykkään seurustella ihmisten kanssa ja olen mielelläni siliteltävänä. Silitykset saavat minut kehräämään kovasti. Olen aika rauhallinen ja tosi kiltti kissa. Olen sisäsiisti. 

Viihtyisin parhaiten rauhallisessa kodissa, jossa ei olisi ihan pieniä lapsia tai paljoa muita eläimiä. Tulen kyllä hyvin toimeen Hilma-kissan kanssa ja mielelläni lähtisinkin ystäväni kanssa yhteiseen kotiin. Mutta joku toinenkin mukava kissa saisi minusta hyvän ystävän.Olen Hilma, puolivuotias todella leikkisä tyttökissa. Tykkään kiivetä ihmisten syliin siliteltäväksi ja olen kova kehräämään. Olen innokas leikkijä ja lempileikkini on se, kun leikkihiirtä viskataan lattiaa pitkin ja saan juosta sen perään. Paitsi että olen ihana luonteeltani, niin lisäksi olen todella kaunis. Minulla on melko pitkäkarvainen turkki ja häntäni on kuin tuuhea kuin pölyhuiska. Turkkini hyvässä kunnossa pitämiseen tarvitsen apua ihmispalvelijaltani.

Sijaiskodissa minut on madotettu ja todennäköisesti voidaan leikkuuttaa vielä ennen uuteen kotiin muuttamista. Käytän hiekkalaatikkoa ja ruoka maistuu tosi hyvin. Tulin tänne sijaiskotiin yhdessä ystäväni Hiisin kanssa ja olisi tietysti lottovoitto, jos sattuisimme pääsemään samaan kotiin. 

***


RaitaRaita sai kodin lapsiperheestä, jossa varmasti saa riittävästi silityksiä ja rapsutuksia. 

Raita oli ennen löytöeläintarhalle päätymistä kulkenut muutaman viikon aika laajalla alueella ruokaa etsien. Sijaiskodissa on asustanut nyt pari viikkoa. Sijaiskotiin muuttaessaan Raita oli melkoisen laihassa kunnossa (vaikka kuvassa ei siltä näytäkään pöyheän turkin vuoksi), mutta siellä on ruoka maistunut ja on saanut lihaa luiden ympärille. Turkki oli huonossa kunnossa ja se vaatii hoitamista tulevaisuudessakin. Raita on ihmisystävällinen, viihtyy ihmisen sylissä ja kehrää tosi kovasti. Tykkää seikkailemisesta, kiipeilemisestä ja etenkin nukkumisesta.

***


Ringo, Figaro, Hector ja Ramona


Ringo ja Figaro muuttivat jouluviikolla uuteen yhteiseen kotiin Ouluun. Pojat ovat iloisia, että saavat jatkossakin remuta yhdessä.

Ramona ja Hector muuttivat yksin perheisiin, joissa oli kissakaveri kovasti odottamassa pienokaista.

Ringon käsittelyssä lelut saavat kunnolla kyytiä. Tykkää rapsutuksista, mutta saattaa sähähtää, jos ei mene pojan toivomalla tavalla.Figaro on ensin melko arkajalka, mutta kun tottuu ihmiseen, niin muuttuu kehruukoneeksi. Virtaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita lupaa Figaro.Hector on leikkisä, hyvin ihmisläheinen ja saalistusviettiä löytyy muita enemmän. Seurailee ihmistään joka paikkaan ja jos ei saa silityksiä, niin muistuttaa silitysvajeesta maukaisemalla.Ramona on läheisyyttä kaipaava ja kehrää usein kuuluvasti. Lelut ovat ainakin vielä hieman pelottavia silloin kun liikkuvat.

                                                               ***

                                              Mösse


 


Mösse hurmasi sijaiskotinsa väen ja sai jäädä pysyvästi perheenjäseneksi. Mösse perheineen asustelee nykyisin Kokkolassa.


                                                              ***


                                       Kikka ja PipsaTytöt lähtivät yhteiseen kotiin Suomussalmelle.

                                                              ***