Toimintakertomus 2015

1. Varsinainen toiminta

Yhdistyksellä on ollut vuoden 2015 aikana 26 sijaiskotia 76 löytyneelle tai muutoin vaikeuksiin joutuneelle kissalle. 56 näistä sai uuden kodin, 18 siirtyi vuodelle 2016 kotia etsimään. 
Pakon edessä jouduimme lopetuttamaan kaksi sairasta kissaa. 
Löytökissat ovat tulleet sijaiskoteihin pääsääntöisesti löytöeläintarha Juliuksen kautta, kodittomat pennut otettiin yhdistyksen hoiviin suoraan. Yhdistys vastaanotti myös huostaan otettuja kissoja ja joutui huolehtimaan myös useista pitovaikeuksien vuoksi palautuneista sekä omistajan poismenon vuoksi kodittomiksi jääneistä kissoista. 
Kissoja on käytetty eläinlääkärissä jos hoitoa vaativia vaivoja on havaittu. Kissat on madotettu ja korvapunkit tarvittaessa häädetty. Yhdistyksen toimesta sterilointiin kaikki sukukypsät kissat. Jos kissa nuoren ikänsä vuoksi lähti uuteen kotiinsa leikkaamattomana, yhdistys sitoutui korvaamaan leikkuutuksesta aiheutuneet kulut. Vuoden aikana sijaiskodeissa oli 29 pentukissaa. 
Kissoille on etsitty uudet hyvät kodit. Kissoista on tehty luovutussopimukset ja niiden uutta elämää on pyritty seuraamaan. Yhdistys on myös auttanut puhelimitse, sähköpostitse ja facebook -sivuston välityksellä useiden kissojen uudelleensijoittamisessa välittämällä yhteystietoja kissasta luopujista sekä niiden ottajista. Olemme myös neuvoneet ja auttaneet ihmisiä monenlaisissa kissaongelmissa. Yhdistyksen loukulla saatiin kiinni useita karanneita tai villiintyneitä kissoja.

2. Kokoukset

Pidettiin sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Hallitus kokoontui kymmenen kertaa.

3. Jäsenistö

Yhdistyksessä oli vuoden lopussa 105 maksanutta jäsentä.

4. Tiedotus

Jäsenille on lähetetty postitse yksi jäsenkirje. Sijaiskodeille sekä muille halukkaille lähetettiin sähköpostitse kuukausikirje. Yhdistyksen kotisivuilla www.kissanystavat.net sekä kotisivuihin linkitetyssä blogisivustossa ja facebook –sivustolla on kerrottu kotia etsivistä ja löydetyistä kissoista. Lisäksi siellä on kerrottu muista ajankohtaisista asioista. Myös Koti-Kajaani lehdessä on ilmoitettu kotia etsivistä kissoista. Koti-Kajaanissa, Kuhmolainen -, Ylä-Kainuu- ja Kissafani -lehdessä oli kirjoitus Kainuun Kissanystävistä.

5. Talous

Jäsenmaksujen lisäksi varoja on kerätty Kajaani-hallilla pidetyllä joulutorilla. Erilaisten tuotteiden myynnin lisäksi joulutorilla järjestetyt arpajaiset ovat olleet suureksi avuksi. Myös kirpputoreja on järjestetty varojen keräämiseksi. Yhdistyksen tilille on tullut useita rahalahjoituksia. Lisäksi saatiin lukuisia tavaralahjoituksia sekä joulutorin yhteydessä järjestetyllä kissanruokakeräys –tempauksella kissanruokaa.

6. Tuotteet

Kissanystävillä on yhdistyksen logolla varustettuja t-paitoja ja kangaskasseja. Talkoilla valmistettiin kalentereita, joulukortteja, kissanleluja ym. tuotteita, joita myytiin pääasiassa Kainuulaisella joulutorilla.

7. Tapahtumat

Maaliskuussa pidettiin Kajaanissa Monikan tiloissa infotapahtuma niin vanhoille kuin uusillekin sijaiskodeille ja elokuussa sijaiskodit kokoontuivat nyyttikesteihin.

Heinäkuussa yhdistys esitteli toimintaansa Tokmannilla ja eläintenviikolla lokakuussa Lehtikankaan apteekissa.

Lokakuussa osallistuttiin myös Kainuun eläinsuojeluyhdistyksen järjestämään mätsäriin. ja joulukuussa Kainuulaiselle joulutorille. Seppälän maalaismarkkinoita ei järjestetty vuonna 2015.

8. Yhteistyö ja kiitokset

Kiitämme kaikkia toimintaamme tukeneita ja työhömme monilla eri tavoilla osallistuneita. Ilman apuanne emme voisi tehdä tätä mielestämme tärkeää ja mieluisaa vapaaehtoistyötämme. Kiitämme Juliuksen eläinhotellia/löytöeläintarhaa sekä hyvinvointieläinlääkäri Aila Rauatmaata hyvästä yhteistyöstä. Erityiskiitokset annamme kaikille eläinlääkäreille ja eläintenhoitajille, jotka ovat hoitaneet kissojamme erittäin suurella ammattitaidolla ja rakkaudella Kiitokset myös Monikan (Kainuun monikulttuurinen toimintakeskus) väelle kokouspaikkaan liittyvästä avusta.