Kodin saaneet kissat 2015


 Marianna


Marianna on tosi kiltti nuori kisu. Sijaiskodissa on toistaiseksi viihtynyt paljon omissa oloissaan, mutta kun viihtyy myös sylissä siliteltävänä ja kehrää kovasti. Nukkumispaikaksi etsii jonkun rauhallisen paikan, että unet eivät häiriintyisi. 


Välillä leikkii, mutta enimmäkseen seurailee tapahtumia hieman sivusta. Kynsien teroitus hoituu kiipeilypuuhun ja sohvat ja muut jäävät rauhaan. Marianna vaikuttaa stressaantuvan samassa sijaiskodissa touhuilevasta pentueesta, joten rauhaisa koti olisi hakusessa.


*** 


Lala


Lala on n. 3-vuotias hurjan hellyydenkipeä ja utelias kissaneiti. Alkuun saattaa vaikuttaa, että Lala on pelokas, mutta kunhan luottamus syntyy niin tästä neidistä saa oikein mukavan juttukaverin, joka oleskelee mielellään hartioilla. Lala on utelias toisia kissoja kohtaan ja mielellään olisi leikkimässä, jos vain sopiva leikkikaveri löytyisi. Tosin ihmisen seura kelpaa oikein hyvin ja saattaa intoutua täysin riehaantumaan erilaisten viuhkalelujen kanssa.

Pelkää hieman ulko-ovelta kuuluvia ääniä ja kun joku tulee asuntoon/lähtee asunnosta niin piiloon on päästävä. Uskaltautuu kuitenkin pois piilostaan hetken tulijaa tutkailtuaan.


Kaikenkaikkiaan Lala on sisäsiisti ja aivan ihana tapaus. Saapuivat yhdessä Lulun kanssa, mutta eivät olleet mitenkään toistaan riippuvaisia ja asustavatkin nyt eri sijaiskodeissa.

***


Miina ja Tapsa


Miina on sievä pieni neiti, mutta hieman arka kosketukselle ja säikähtää äkkinäisiä liikkeitä. Sijaiskoti on säännöllisesti silitellyt sylissä ja koittanut rohkaista neitiä. Päikkäreiden jälkeen väsyneenä saattaa nukkumapaikallaan jopa kehrätä silittäessä. Arkuudestaan huolimatta on kova leikkimään ja narunpäässä olevat lelut ovat Miinan mielestä parhaita.Tapsa on melkoinen pojan viikari. Leikkiminen on lempipuuhaa rapsutusten ohella. Hyvä jos kerkeää käsi koskettaa niin suloinen kehräys alkaa samantien. Tapsa on suhteellisen rohkea, mutta äkkinäiset liikkeet hieman pelottavat vielä ja pyrkii piiloon, mutta kun kuulee lempileluhiirensä rapinan, niin unohtaa pelkonsa nopeasti. Ihana surusilmä kaikenkaikkiaan ja on jo sulattanut monien kyläilijöiden sydämet.

***


Mooses


Mooses on hyvästä ruoasta ja seurasta nauttiva kissaherra. Sijaiskotiin tullessaan hän asusteli hetken omassa huoneessaan tutustuen uuden paikan ja sijaiskodin kissan hajuihin, mutta hyvin pian ilmaisi halunsa tutustua uuteen paikkaan laajemmalti. Mooses pitää omissa oloissaan sohvan alla pötköttelystä, mutta ilahtuu suuresti puskemaan ja kehräämään kun saa juttuseuraa. Nykyään Mooses tulee jo omatoimisesti siliteltäväksi ja pötköttelemään mahan päälle sohvalle. 

Suurikokoinen Mooses on todella rauhallinen ja ottaa kärsivällisesti vastaan sijaiskodin 7kk:den ikäisen kissanpennun tutustumis -ja leikkimisyritykset. Ruoka maistuu, jonka voi herran muhkeasta koostakin jo päätellä. Mooses on täysin sisäsiisti ja kynnenteroituskin on hoitunut siihen tarkoitetun raapimispuun, ei sijaiskodin sohvien, kanssa.

Mooses sopinee kotiin kuin kotiin, lasten kanssa se ei ole ollut tekemisissä, mutta vaikuttaa sen verran suvaitsevaiselta että ongelmia tuskin olisi. Muiden kissojen kanssa se tulee toimeen, joskin kovin villi meno aiheuttaa välillä ilmiselvää harmistumista.


***


Veikko
Veikko on iso ja hellyyttävä leikattu poikakissa joka. Ikäarvio on, että olisi noin neljävuotias.Veikko tykkää silityksistä ja huomiosta, jota hakee puskemalla. Välissä se leikkii hiirillä ja useimmiten vain haluaa ottaa rennosti ja tutkailla tapahtumia. Pitää huolen siitä, että ruoka tulee kuppiin nopeasti.***


Vilma


Vilmalle löytyy koti sijaishoitajien lähipiiristä. Olivat vieraillessaan ihastuneet Vilmaan ja muutaman lisäkyläilykerran jälkeen kissa matkasi uuteen kotiin.
 
Vilma on leikattu ja madotettu 3-4 vuotias naaraskissa. Sijaiskotiin tullessa oli hieman hädissään ja ihmeissään ja kovasti mourusi. Vilma kuitenkin rauhoittui jo muutaman tunnin kuluessa ja päästi hyvin lähelleen ja antoi silittää. Vuorokausi meni niin, että Vilma oli joko keittiön pöydän tai sängyn alla piilossa, mutta tykkäsi kun hänelle kävi juttelemassa ja häntä silittelemässä. Vuorokauden kuluttua jo piilostaan tuli pois ja alkoi leikkimään ja touhuamaan sekä tutustumaan sijaiskotiin. 

Vilmasta kuoriutui:

- rauhallinen, mutta myös leikkiin intoutuva erittäin kiltti kissaneiti.
- Pitää silminnähden korvan ja leuan alta rapsuttelusta
- Haluaa silitystä ja rapsuttelua ja tykkää olla ihmisten lähellettyvillä, sekä hakee huomiota kyöhnäämällä jaloissa.
- saattaa, jopa tulla illan ja yön aikana viereen polvitaipeeseen nukkumaan
- Vilmalla on hyvä ruokahalu ja kun huomaa, että muut syö, niin saattaa tulla jopa kerjäämään ruokapöydän viereen
- Vilma ei raavi ja antaa nostaa syliin ja rapsutella.
- Vilma on arka vieraita kohtaan ja meneekin heitä piiloon, mutta uskon, että ajan kanssa ja Vilman kotiin sopeutuessaan myös arkailu vieraita kohtaan helpottuu.
- säikkyy hieman uusia ja kovia ääniä, mutta tämäkin vamasti poistuu ajan ja kodin äänimaailmaan sopeutuessa.
- Vilma ei ole ollut pienten lasten kanssa tekemisissä ja hänen rauhallisen luonteensa vuoksi uskon, että Vilmalla olisi hyvä olla kodissa, jossa ei ole pieniä lapsia. Sijaiskodissa on 13-vuotias lapsi, jonka kanssa Vilma on erittäin läheinen ja luottaa häneen enemmän kuin aikuiseen.

***


ElmoElmolle löytyi koti Sotkamosta toisen kollin kaverina.
Uudessa kodissa oli ollut kissakaveruksen kanssa alkuun yhteentörmäyksiä, mutta parin viikon jälkeen on elämä tasoittunut ja kissat tulevat toimeen keskenään mainiosti.


Elmo on hellyydenkipeä n. 5-vuotias leikattu uros, joka tykkää rapsutuksista. On rauhallinen, mutta välillä intoutuu myös leikkimään. Sijaiskotiin tullessa oli leikkaamaton ja merkkaili, mutta leikkauksen myötä merkkailu on poistunut.

Tulee hyvin sopuisasti toimeen sijaiskodin kahden leikatun nartun kanssa, mutta neitoset eivät oikein välitä Elmosta. Elmo kuulostelee joskus pelokkaana kerrostalon rappukäytävästä kuuluvia ääniä, mutta rauhoittuu pian, kun ei mitään äkillistä tapahdu. Elmo on vienyt jo monen sijaiskodissa vierailleen sydämen. 

***


Diva


***


Maija


Maija hoiti sijaispentuna isoiksi ja valmiiksi maailmalle lähtöön ja muutti toiseen sijaiskotiin, jossa uskaltautui näyttämään millainen oikeasti on ja ihastutti sijaiskodin ihmisiä ihanalla luonteellaan. Tästä sijaiskodista tulikin Maijalle ihan oikea, pysyvä koti. Pitää siellä kollikissat kurissa ja järjestystä yllä.

*** 


Iinu


Iinun koti on Kajaanissa aikuisen pariskunnan ainoana eläimenä, joten saa ihan kaiken huomion. On viihtynyt uudessa kodissa oikein mainiosti ja tuonut kaivattua vipinää taloon.

Iinu on 2,5-vuotias leikattu naaras. Iinua on kiva seurailla ja se on varsin hellyyttävä ja ihana niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin.

Iinu kuulemma tykkää koirista, mutta sijaiskodissa ei ole asiaa vielä päästy testailemaan. Toisten kissojen kanssa on elänyt. Sijaiskodissa on kolme muuta kissaa, mutta näille vielä viikon sijaiskodissa asustamisen jälkeen murisee ja sähisee, mutta sopeutuu varmasti kunhan aikaa kuluu hieman pidempään. Iinu ei sovellu perheeseen, jossa on pieniä lapsia, sillä varomaton käsittely aiheuttaa murinaa ja sähinää.

Iinu tykkää:
- Nukkua sohvan selkänojalla.
- Nukkua yöt sängyssä. Lempipaikka on jalkopäässä.
- Leikkiä yksin hiirillä tai kun sitä leikitetään lelukepeillä.
- Selvää kiinnostusta ois olla jo vähän hippaa uusien kamujen kanssa.
- kun rapsutetaan mahasta.
- oleskella ulkotarhassa.
- piilotella lelujaan kenkiin yllätyksenä ihmisille.

*** 


Tofu

i


Tofu on nuori ihana, kiltti ja rauhallinen pehmoisenpörröinen kolli. Viihtyy hyvin sylissä ja kaipaa paljon hellyyttä ja silittelyä. Tofu tykkää kun häntä silitellään pään ja selän alueelta, mutta ei pidä mahan ja kaulan alueen silittelystä ja tämän näyttääkin kyllä hyvin selvästi.Tarvitsee kodin, jossa saisi paljon huomiota ja harjausta, että turkki pysyy kunnossa. Paras tuleva koti Tofulle olisi sellainen, jossa ei ole muita kissoja eikä pieniä lapsia ja saisi paljon huomiota ja hellyyttä.

*** 


Vili ja Aave

Vili ja Aave muuttivat jo uuteen kotiin, mutta palasivat allergian vuoksi pian sijaiskotiin. Yhteinen koti siis etsinnässä uudelleen. Pennuilla on ikää reilu puoli vuotta ja molemmat on leikkuutettu.Vili on lyhytkarvainen vilkas poika, joka on usein ensimmäisenä paikalla, kun jotain uutta tapahtuu. Vili kehrää kovaäänisesti, hyppää itse syliin ja painaa nokkansa kainaloon tai käsivarren taipeeseen. Se on ennakkoluuloton velmuilija, joka selvästi luottaa ihmisiin köllähtämällä selälleen silittäjänsä syliin ja vaatimalla huomioita suurilla silmillään.Aave on kauniin hopeisen harmaa poiketen näin veljestensä värityksestä. Aave tekee asioita oman aikataulunsa mukaan, vaikka leikkiin toki ryhtyy muiden siihen yllyttäessä. Se ei vielä tule luokse hakemaan huomiota ja välttelee suoraan edestä lähestyvää kättä. Kun pojan saa rauhallisesti nostettua syliin, ei sillä ole kuitenkaan hätä päästä pois.

***  


Nova


Nova on luonteensa perusteella vielä pentumainen, joten on melko nuori neitonen. Lelut saavat todellakin kyytiä tämän katin käsittelyssä. Leikkii yhdessä sijaiskodin kissojen kanssa, joten tulee todennäköisesti toimeen muidenkin kissojen kanssa. Ihmisen sylissä onkin mieluisa paikka ottaa pienet unet, että jaksaa taas leikkiä ja touhuta. Tulee toimeen myös lasten kanssa.***  


Stiina


Stiina sai jäädä viettämään eläkepäiviään sijaiskotiin ihan pysyvänä perheenjäsenenä. Seuraa pitää kaverikissa ja kiltti koira.

Stiina on rauhallinen kilpikonnavärityksinen leikattu naaras, jolle on vuosia kertynyt jo 12, mutta on edelleen virkeä ja vuosia on edessä vielä reippaasti. Tulee syliin siliteltäväksi ja viihtyykin siinä nautiskelemassa hyvän aikaa.
Toiveissa olisi rauhallinen koti, ehkä vanhemman ihmisen / vanhempien ihmisten taloudessa. Kerrostalossa rapusta ja muista asunnoista välillä kuuluvat äänet kummastuttavat ja ainakin vielä pitää kipittää piilopaikkaan sohvan alle. Aikaisemmin on päässyt ulkoilemaan vapaasti, mutta nyt näyttää alkuhankaluuksien jälkeen sopeutuneen sisäkissaksi. Sijaiskodissa on leveät ikkunalaudat, joiden päällä istuskelu ja uloskatselu onkin lempitoimintaa.

***  


Latte


Latte on n. 5 -vuotias kissaherra, joka rakastaa rapsutuksia ja läheisyyttä. Lattelle on todella tärkeä juttu saada nukkua omistajan kanssa samassa sängyssä, jossa nukkuukin sikeästi aamuun saakka, kunnes nälkä yllättää. Kissaherra intoutuu aina silloin tällöin leikkimään, mutta nauttii myös rauhallisesta elämänmenosta. Ystävällinen ja reipas Latte tulee toimeen muiden kissojen kanssa ja etsii kotia, jossa sille löytyy aikaa ja rapsutuksia, mahdollisesti myös kissakaveri, joka suostuu jakamaan sänkypaikkansa.

***  


Roosa


Roosa on aikuinen kissa, joka rakastaa ihmisiä! Puskee, polkee ja kiehnää niin aikuisia kuin lapsia. Iltaisin Roosa tulee viereen nukkumaan, aamuisin keräysmoottori herää sängyn jalkopäästä. Kissaneidillä on hauska tapa värisyttää hännänjuurta, ja on kuin se hykertelisi jatkuvasti onnesta.


Muutamia kertoja Roosa on sijaiskodissa innostunut pieneen hippaleikkiin toisen kissan kanssa, mutta muuten tyynestä olemuksesta tulee vaikutelma, että nuoruuden hurjimmat riekkumiset on jo ohi. Perusasiat on kunnossa: Roosa on sisäsiisti, ruohakalu on hyvä, kynnet teroitetaan raapimapuuhun eikä turhaa meteliä pidetä. Roosa on luonteeltaan lempeä, rauhallinen, rohkea ja itsevarma. 

Roosalla on selvästi ollut aiemmin koti, jossa sitä on hoidettu hyvin terveestä ulkomuodosta ja luottavaisesta luonteesta päätellen. Voi kun Roosa osaisi kertoa, mitä on tapahunut ja miksi omistaja ei ole häntä löytöeläintarhalta hakenut. Roosa sopii niin aikuiseen kuin lapsiperheeseen, kunhan paijailuja ja silitystä on tarjolla mielin määrin.

***  


Veli ja Hodor
(Kelmi ja Helmi)


Porukan ainoa tyttö on saanut nimen Hodor. Kokonsa ja ihmiskontaktia välttelevän luonteensa takia kissojen sijaisemäntä luuli killiä ensin pojaksi. Pörröisen Veli-veljensä kaltaisesti se osaa pitää huolen olla paikalla ruokakutsun käydessä. Kuten Aave, ei Hodorkaan ole vielä innostunut söpöstelystä ihimisten sylissä ja täten tarvitsee aikaa kosketukseen tottumisessa.
Pitkäkarvainen Veli-poika on rauhallinen, kunnes on aika ryhtyä ruokailemaan tai leikkimään. Ruokahetkien aikaan se pitää murisemalla huolen, ettei muiden kuonot tule liian lähelle omaa kippoa. Pojalta ei jää huomaamatta pöydälle vieraita varten asetellut kinkkupasteijat, riisipiirakat, voileivät tai vesi- ja maitolasit. Jos kädestäsi katoaa eväs silmänräpäyksessä, syyllinen on selvä! Veli pyytää huomiota kohteliaasti istumalla potentiaalisen silittäjän jalkojen juureen, selkä tätä kohti, välillä kuitenkin silmiin vilkaisten.

Veli ja Hodor luovutetaan uuteen kotiin yhdessä.

*** 


Mörri(möykky)


Arka ja kaltoinkohdeltu Mörri asusteli ensimmäiset päivät sijaiskodissa turvapaikassaan kylpärissä ja etenkin kylppärin lavuaarissa. Sijaishoitaja voitti kissan luottamuksen pitämällä seuraa kylppärissä ja osoittamalla, että täällä pidetään huolta. Mörri ystävystyi sijaiskodin koiran kanssa ja ovat eroittamaton lemmikkikaksikko. Mörri saikin jäädä asumaan sijaiskotiinsa loppuelämäkseen :)
Vielä vierailijat pelottavat, mutta tuttujen ihmisten ja parhaan kaverinsa kanssa on reipas ja silityksiä rakastava pörröturkki.

*** 


Mila


Kesäkuun alussa Mila matkasi Ouluun uuteen kohtiin yhdessä lapsostensa Tiuhtin ja Viuhtin kanssa. :)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Mila on n. 2-vuotias tyttökissa, joka on aiemmin tehnyt ainakin yhden pentueen. Mila on nyt leikkuutettu ja leikkuun myötä on myös sosiaalisempi ja syö paremmin kuin ennen leikkuuta. Mila on luonteeltaan utelias ja varovaisen hellyydenkipeä, tykkää ennen kaikkea päänalueen rapsutuksista. Viuhka- ja keppilelut ovat Milan mieleen ja tykkää leikkiä pitkiäkin aikoja.

Äkkinäiset ja uudet tilanteet pelottavat vielä ja hakeutuu silloin omaan rauhaan mm. sängyn alle, mistä löytyy oma pahvilaatikko pehmusteineen. Raksuruoka on Milan mieleen, märkäruokaa syö vain satunnaisesti. Erilaiset herkut myös maistuvat.


Sijaiskodissa asustelee lisäksi kaksi leikattua tyttökissaa, joista Mila pitäisi kovasti. Mila yrittää hierautua ja ystävystyä, mutta heitä ei oikein kiinnosta, antavat tosin Milan olla rauhassa, eivätkä ahdista nurkkaan, vaikka onkin niin alistuva. Eli hyvinkin Mila voisi haluta kotiin, jossa olisi jo kissakaveri/kavereita. Mila on suhtautunut neutraalisti meillä käyneisiin vieraisiin. Nuorin vieras on ollut 10-vuotias, joka oli yökylässä ja kaikki sujui ongelmitta. Koirakaveri on käynyt myös usein, kiltti kultainennoutaja ja Mila suhtautui oikein rauhallisesti ja oleskeli normaalisti koiran läheisyydessä.

Mila on tosiaan välillä arka ja alkuun varsinkin, mutta viikossa uskoisi jo rohkaistuvan uudessa kodissa kuljeksimaan, kunhan antaa tilaa. Pelokkaana Mila on arvaamaton ja mm. kuljetuskoppaan ei meinaa saada suosiolla. Kynnet on herkästi esillä jos oikein pelottaa ja räpätä voi, mutta jos uudessa rauhallisessa kodissa ollaan valmiita varautumaan pitempiaikaiseen ja hitaampaan tutustumiseen, niin oikein ihanan kaverin Milasta varmasti saa.

*** 


Tiuhti ja Viuhti

Tiuhti ja Viuhti matkasivat kesäkuun alkupuolella uuteen kotiinsa Ouluun yhdessä Mila-emonsa kanssa. Seurailevat ulkoelämää turvallisesti kiipeilypuista ja vielä on menossa neuvottelut koiran kanssa, että sopiiko kaikki öisin samaan sänkyyn nukkumaan vai olisiko jonkun nukkumispaikka toisaalla.

Päivitystä neitosista 03/15
Tiuhti on tytöistä rohkein ja hellyydenkipein ja tulee ensimmäisenä ovelle puskemaan ja nuuskuttelemaan. Nauttii silittelystä ja rapsutuksista, mutta on vielä hieman varuillaan. Kuitenkin on jo mutta nyt mukavan sosiaalinen tapaus. Ruoka maistuu ja jos muut eivät pidä puoliaan, niin saattaa mussutella muidenkin ruuat.


Viuhti on aina ovella vastassa, haistelleen ja kiehnäten. Ei kuitenkaan vielä antaudu silittelyille siskon tapaan vaan väistää, mutta tulee haistelemaan kättä.

Kummatkin ovat erittäin leikkisiä ja sosiaalisia. Viuhti tykkää mennä istumaan selän taakse ja kuikuilla sieltä siskon touhuja. Kepin päässä roikkuvat hiiret ja höyhenet ovat molempien suosikkeja. Siskokset ovat kovin samannäköisiä ja parhaiten erottaa toisistaan sillä, että Viuhtilla on valkoinen hännänpää.
Matkaavat yhdessä uuteen kotiin, jossa on aikaa puuhailla kaksikon kanssa.
----------------------------------------------------------------------------------------------

27.10.2014
Tiuhti ja Viuhti olivat emonsa kanssa ilmaantuneet mökkipihaan, josta onnistuttiin saamaan loukulla kiinni. Ovat kaikki ehtineet olla muutaman viikon yhteisessä sijaiskodissa opettelemassa sisäkissan elämää ja ihmisten kanssa toimimista. Pennut leikkivät jo reippaasti ja yrittävät vielä sohvan alla piileskelevälle Mila-emollekin kuiskailla, että ei tarvitsisi pelätä.


Pennut oleskelevat ja touhuilevat näkösällä ihmisten läheisyydessä, mutta eivät vielä antaudu silitettäväksi.

*** 


Luna


Luna on musta tyttökissa, jolla on vähäisen valkoista kaulassa ja aivan ihanat vihreät silmät, jotka kiinnostuneesti seuraavat kodin tapahtumia. Sijaisperhe arvioi Lunan olevan iältään vielä nuori.

Luna on nopeasti sopeutuva ja hellyyttä kaipaava erittäin kiltti kissaneiti. Luna ei niinkään viihdy sylissä, mutta kerjää kyllä kovasti hellyyttä ja huomiota kiehnäämällä ja puskemalla sekä tulemalla esimerkiksi sohvalle viereen nukkumaan. Luna viihtyy ihmisten seurassa ja onkin yleensä samassa huoneessa tarkkailemassa perheenjäsenten puuhastelua ja hellyyttä anomassa. Lunalla ei ole aluetta, jonka silittelystä ei tykkäisi, mutta kaikista eniten pitää päänalueen silittelystä ja vähiten mahan, josta hellästi ohjaakin käden välillä pois. 

Lunalla on perusasiat kunnossa, eli käy tarpeillaan hiekkalaatikolla, kynsii raapimispuuta ja ruoka maittaa oikein hyvin eikä ole ulos kaipaillut. Luna pitää hyvin paljon leikkimisestä ja kaikkein parhaita leluja ovat onki- ja viuhkalelut. 

Luna tarvitsisi hyvän kodin ja perheen, jossa se saisi paljon huomiota ja hellyyttä osakseen ja jossa olisi aikaa Lunan kanssa leikkiä ja näin antaa hänelle aktiviteetteja. Luna säikkyy yllättäviä ja äkkinäisiä tilanteita ja tästä johtuen ei sovellu perheeseen, jossa on pieniä lapsia touhuilemassa.

*** 


Pimu


Pimu on 5-vuotias leikkuutettu tyttökissa. On valtavan hellyydenkipeä ja rapsutukset ja silitykset olisivat tervetulleita ihan koko ajan. Silloin tällöin leikkii vauhdikkaasti leluilla, mutta muuten nauttii melko rauhaisasta elämänmenosta. Pimu tulee viereen tai päälle nukkumaan ja aamulla herätyksen jälkeen, jos ihminen yrittää vielä makoilla, niin Pimu huolehtii hönttäämisellään ja viiksikutitteluillaan, että nukahtamaan ei ainakaan pääse :)

Sijaiskodissa suosikkipaikaksi on löytynyt kiipeilypuun ylätaso ja on opetellut kynsien terottamista raapimistolppiin.

Sijaiskodin oman rauhallisen ja tilaa antavan ja kaipaavan kissan kanssa ovat hyvin sopineet samaan asuntoon. Etenkin nyt, kun sijaiskodin kissa antaa Pimunkin tulla sänkyyn nukkumaan.

Neitonen, jonka tiukka tuijotus sulattaa kenet vain.

*** 


LuluLululle löytyi heinäkuussa sopiva koti jo vähän pidemmäksi venähtäneen sijaiskotiasumisen jälkeen. Uudessa kodissa Lulu saa paljon huomiota ja leikkiseuraa ja on käynyt tutustumassa uuteen ympäristöön turvallisesti valjaissa.

Lulu on noin 2-vuotias pienikokoinen neiti, jolla persoonallisena tuntomerkkinä on normaalia lyhyempi häntä. Lulu on aluksi ujohko ja varautuvainen, mutta kotiuduttuaan utelias ja rohkea tutkija. Tykkää rapsutuksista ja villiintyy vauhdikkaisiin leikkeihin. Tarpeiden teko sujuu hiekkalaatikkoon, jos siinä on mikrohiekkaa.Lulu on tottunut toisiin kissoihin ja tulee hyvin toimeen kissakavereiden kanssa, mutta toivomus olisi että saisi pysyvän hyvän kodin rauhallisesta, mutta aktiivisesta kodista, jossa olisi aikaa antaa sille paljon rakkautta ja hellyyttä, maittavaa ruokaa sekä paljon leikitysaikaa, ainakin alkuun ainoana kissana.


Lulu on sterilisoitu 16.1.2015 ja se on muuttunut leikkauksen jälkeen paljon seurallisemmaksi. Lulu ei erityisemmin tykkää olla sylikissa, mutta muuten  kun kunnolla on kotiutunut taloksi se rakastaa hellää paijjausta ja silittelyä. Lulu neiti on vannoutunut kissanminttu-lelujen fani :) Uudessa kodissa Lulu toivoisi myös että hänellä olisi siellä kiipeilyteline/raapimapuu,sillä Lulun mieliharrastuksiin kuuluu tähyillä korkealta, jossa se voi seurata perheen askareita, ja ottaa välillä kiipeilytelineen pesässä myös rentouttavat nokoset. :) Lulu sopeutuu hyvin sisäkissan elämään, eikä ulkokissan elämää kaipaile.

***


Pörrö


Pörrö on noin 4-vuotias leikattu uroskissa. Pörrö omistaa oikeasti pitkän turkin, mutta se jouduttiin valitettavasti ajelemaan melkein kokonaan pois, sillä oli pahasti takkuuntunut puolenvuoden kaupunkiseikkailun aikana. Uuden, paremman turkin kasvatus on jo hyvästi alulla.Pörrö on aluksi vähän arka, mutta jo parin päivän päästä se mielellään nukkuu öisin omistajiensa päällä. Puskeminen ja kehrääminen on sen mielestä myös tosi kivaa. Ulos Pörröllä ei ole ollut enää mitään haluja ja tyytyykin vain välillä vilkaisemaan ikkunasta ulos. Iltaisin innostuu nakkelemaan leluhiiriä.Rankan seikkailun jälkeen Pörrö arvostaa erityisesti vakituista ruokatarjoilua, rauhallista ja lämmintä nukkumapaikkaa ja sitä, että saa paljon rapsutuksia.  Tulee toimeen ainakin naaaraskissojen kanssa.

***


LouiseLouisella onnistuu hienosti perusasioiden teko eli kynnet teroittaa raapimispuuhun, tarpeet tekee kissanhiekkalaatikkoon, syö hyvin ja rakastaa sitä kun häntä harjataan. Heti kun harjan ottaa esille alkaa kehräys ja harjan luona kyöhnääminen ja nauttii kun häntä  näin huomioidaan. Louise tykkää myös kovasti kiipeillä varsinkin kiipeilypuussa, joten kiipeilypuu olisi uudessa kodissa hyvä olla. Louiselle paras koti olisi sellainen, jossa hän saisi olla ainut lemmikki rauhallisessa ympäristössä, jossa ei enää olisi pieniä lapsia touhuamassa eli mahdollisimman stressitön koti. Stressaava paikka aiheuttaa vääriin paikkoihin pissailua. Louise kaipaa paljon hellyyttä ja huomiota, joten Louiselle olisi etsinnässä hyvä loppuelämän koti, jossa sille olisi aikaa ja hellyyttä tarjolla.

***


Katta


Katta on kasvanut huimasti parin kuukauden aikana. Alussa marraskuun(2014) lopulla Kattan ja pentujen tullessa sijaistaloon, ei Katta ollut esittelykunnossa. Se oli apaattinen ja piilotteli jatkuvasti omissa oloissaan. Se oli jopa niin stressaantunut, ettei syönyt, juonut, nostanut päätään eikä kiinnittänyt huomiota edes sijaispentujensa huutoon. Silloisen eläinlääkärireissun jälkeen ruokahalu onneksi palasi, mutta luonne pysyi edelleen erittäin varautuneena.

Huhtikuun alussa Kattan sijaispennut lensivät pesästä. Epäilyistä poiketen Katta ei jatkanutkaan luimuilua ja eristäytymistä, vaan killi heräsikin henkiin! Katta leikkuutettiin hieman ennen kuin pennut lähtivät maailmalle. Kuitenkin heti leikkuun ja pentujen lähdön jälkeen sen luonne pääsi loistamaan: se tulee aina ovelle vastaan, kun talon emäntä tulee töistä, osaa ennalta seurata ihmisen liikkeitä niin, että on sängyssä valmiina odottamassa illan viimeisiä silejä, ja käy tasaisin väliajoin juttelemassa silittelyjen tuottajille.

Katta ei ole niinkään perso ruoalle, vaan se himoitsee jämeriä silityksiä ja jutustelua: "Miten teillä on päivä mennyt?" --> "miaooou!" ---> "Niinkö! No oletteko olleet kiltisti?" ---> "Miaouou...". Katta vastaa, kun sen maukuihin juttelee takaisin. 
Katta saa talon toisen narttukissan kanssa kerran päivässä hepulit, jolloin molemmat juoksevat ristiin rastiin hännät pörröllään, kuitenkaan tappelematta. Katta tahtoo kovasti lähestyä toista narttua ja puskea sitä hellästi päällään, mutta valitettavasti talon oma kissa ei sitä useinkaan siedä. 

Kattasta vaistoaa, että sillä on jossain vaiheessa ollut rankka jakso elämässä, josta se on kuitenkin selvinnyt. Se ennemmin seuraa uutta tilannetta etäältä, ja tulee rauhan laskeuduttua tarkistamaan mitä oikein hetki sitten tapahtuikaan. Kuitenkin aiemmin, jolloin ovikellon soidessa se juoksi talon pimeimpään nurkkaan piiloon, tulee se nyt lähimmän nurkan taakse kuikuilemaan ja seuraamaan kuinka talon emäntä tervehtiikään uutta sisääntulijaa --> ja ei kun jalkoihin pörräämään!


                                                                          ***

                                                                      Arttu
12-vuotias kissaherra Arttu joutui etsimään uutta kotia omistajien terveydentilan heikentymisen  vuoksi. "King Arthur" sai jäädä viettämään eläkepäiviään sijaiskotiin Kajaanin Vuottolahteen maaseudun rauhaan.

                                                                          ***

                                                                      Lumi                                                                 

                                                                                                                                                                                                                                                                                     


Kaunis Lumi-tyttönen sai jäädä pysyvästi sijaiskotiin kolmen muun kissan seuraksi.

                                                                ***

                                                TutuPienoinen Tutu-tyttö pääsi ilostuttamaan lapsiperheen elämää Kajaanin Purolaan.


                                                              ***

                                              JadeKaksi pentua kasvatettuaan Jade muutti uuteen kotiin Suomussalmelle toisen kissan kaveriksi.


                                                                ***


                                                   PiukuPiuku-kolli sai leikkuutuksen jälkeen uuden kodin Sotkamosta toisen kissan kaverina ja uuden nimen Mauno.


                                                              ***

                                              LyyliLyyli-pentu sai kodin Kajaanin Koutaniemeltä toisen kissan kaverina.


                                                  ***


                                               Unski

Unski-poika sai kodin sijaiskotinsa perheenjäseneltä ja elelee toistaiseksi toisen kissan ja koiran kaverina.

                                                               ***                                         Arthur ja LunaArthur


Luna

Sisarukset saivat jäädä pysyvästi heidät kasvattaneen sijaiskodin päivien iloksi Kajaaniin.
                   

                                                                          ***


                                                      Remus ja RiesuRemus


Riesu

Arthurin ja Lunan sisarukset matkasivat uuteen kotiin Kuusamoon

                                                               ***


                                        Filius ja Sirius

Fili oli sijaiskotiin saapuneesta kuuden pennun pesueesta huomattavasti muita pienempi, ja heräsikin epäilys onko Fili samasta pentueesta ollenkaan. Pulleine masuineen ja töppöjalkoineen se olikin muiden isompien seassa varsin hellyyttävä näky. Pentupaineissa ja ruokakupilla Fili on osannut pitää puolensa oikein hyvin ja onkin kasvanut sijaiskodin ja äitikissan  hoivissa oikein reippaaksi pikku-kolliksi. Fili nauttii rapsutuksista ja leikeistä kaikenlaisilla leluilla. Suosikkilelu on rata jonka sisällä olevaa palloa voi huiskia tassuilla eteenpäin. Viihtyy myös sylissä silloin kun ei ole vauhti päällä.Sirius taas oli kooltaan sijaiskotiin tullessaan Filiuksen vastakohta, sillä se oli ja on pentueen suurin. Siriuksella on komeat suuret tassut ja uteliaat kauniit silmät. Sirius on katraassa tavallaan rauhallisimmasta päästä, mutta kuitenkin ensimmäisten joukossa kokeilemassa uusia juttuja. Sirius hakeutuu mielellään ihmisen läheisyyteen nukkumaan ja pitää rapsutuksista. 
Jaksaa rauhallisena hetkenä olla myös sylissä paijailtavana. 
Filius ja Sirius luovutetaan yhdessä uuteen kotiin.
Vauhtikaksikolle löytyi uusi koti Sotkamosta.

                                                               ***                                        Viima ja Tyyni


Rauhallinen Tyyni-tyttönen arastelee hieman
vieraita. Tykkää kovasti pehmeistä paikoista
ja ulkoilusta.
Viima-poika on innokas leikkimään lasten kanssa. Tykkää
kovasti sylihoidosta ja ulkoilusta.
Sisarukset yhdessä


Viima ja Tyyni löysivät uuden kodin nopeasti ihan ilman etsimistäkin. Ne viettävät nyt onnellista kissanelämää maalĺa Sotkamossa lapsiperheen arkea ilostuttaen.

                                                               ***


                                         Sulho ja Selena

Sulho on värikkäämpi ja Selena mustavalkoinen.Sulho on reipas ja suloinen pentu. Kovin yrittää pomottaa siskoaan Selenaa, mutta Jade-emo palauttaa maan pinnalle, kun alkaa näyttää liian rajulta. Leikki maistuu, ja uudet asiat kiinnostaa kovin. Imurointia ja isompia ääniä pakenee piiloon. Ruokakin maistuu ja Sulho onkin aina häntä pystyssä aamuisin vastassa.Selena on utelias ja rohkea. Jää Sulholle painileikeissä kakkoseksi, mutta rohkeudessa vie voiton. Imurointia katselee ihmeissään kauempaa, muttei pyri piiloon niin kuin veljensä. Selena on omistushaluinen joistain leluhiiristä, murisee pienellä äänellä, kun joku lajitovereista kulkee liian läheltä. Raksut ovat Selenan  mieleen, märkäruokaakin syö päivittäin, mutta vähemmän. Leikki maistuu kuten Sulhollekin.

Me kaksi lähdetään yhdessä uuteen kotiin. Meitä pentuja on ollutkin vain kaksi, joten ollaan touhuttu aina vain toistemme ja äiskän kanssa. 

Sulhosta ja Selenasta tuli savolaisia, kun pääsivät muuttamaan maalaismaisemiin Iisalmeen.


                                                              ***


                                             Mussu


Mussu on noin 1,5 vuotias leikattu poikakissa. Aiemman elämän vapaa ulkoilu, ihmisystävän kuolema ja kissakavereiden häviäminen ympäriltä ovat tehneet sen, että Mussu suhtautuu ihmisiin kovin epäilevästi. Sijaiskotiin tullessa kissa murjotti sohvan alla, mutta aika pian sijaiskodin kissa sai houkuteltua Mussun mukaan leikkeihin. Mussu on nyt sijaiskodissa ollessaan noin kuukauden aikana kesyyntynyt mukavasti. Se tulee sohvalle viereen pötköttelemäänkin, joskin pitää vielä pientä hajurakoa ihmisiin. Ruokakupilla se on pitämässä puoliaan heti, kun oussi alkaa rapista. Mussu antaa satunnaisesti rapsutellakin, mutta omilla ehdoillaan. 

Mussu onkin kissa, joka sopii perheeseen, jossa se saa tutustua ja kesyyntyä omilla ehdoillaan ilman ahdistusta ja hälinää. Mussu hakeutuu ihmisten låhelle, mutta tulevaisuus näyttää, miten ihmisrakas siitä loppujen lopuksi tulee. Mussu on sisäsiisti, eloisa ja utelias kissa. Mussu sopinee parhaiten aikuisten kotiin. Ulos se ei aiemmasta historiasta huolimatta ole halunnut, joten kesyyntymisen vuoksi sijaiskoti suosittelee Mussusta sisäkissaa. Kissakaverin kanssa tulee toimeen varmasti, toisaalta ainoana kissana ollessaan voisi tulla vielä ihmisrakkaammaksi. Lapsi- ja koiraperheet eivät ainakaan tässä vaiheessa varmastikaan ole Mussulle oikeita  koteja. 

Mussu pääsi uuteen kotiin Kajaaniin nauttimaan ainoan kissan jakamattomasta huomiosta. 


                                                             ***


                                             Nelli
Nelli on noin 8-vuotias rauhallinen mustavalkoinen naaraskissa. Sijaiskodissa ainakin on ollut hieman säikky, mutta varmasti tilanne muuttuu, kun pääsee uuteen omaan kotiinsa ja ehtii kotiutua ja tottua uusiin ääniin. Aika kuluu nukkuessa, leikkiessä monenlaisilla leluilla tai ikkunasta/lasitetulta parvekkeelta pihan tapahtumia seuraillessa. Aikaisemmin on päässyt ulkoilemaan valjaissa, mutta pakkasella ihan paras paikka on sisällä lämpimässä. 


Ei viihdy sylissä, mutta tulee usein sohvalle viereen nukkumaan tai siliteltäväksi. Nelli näyttää läpsäisemällä pienesti tassulla, jos silittää väärästä kohdasta tai silityksiä ei juuri sillä hetkellä kaipaa. Tämän tavan ja pienen  säikkyyden vuoksi ei sovellu perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Paras olisi koti, jossa saisi olla ainoana kissana viettämässä rauhaisaa elämää.


Pitkän etsimisen jälkeen Nelli löysi itselleen unelmakodin ainoana kissana, ja pääsee jälleen päivittäin ulkoilemaan valjaissa. 

                                                                ***


                                         Wilma ja Mosse


12-vuotias Wilma ja 8-vuotias Mosse pääsivät uuteen yhteiseen kotiin Kajaaniin. Uudessa kodissa kaksikko pääsee harrastamaan rakastamaansa ulkoilua valjaissa.

Mosse

Wilma

Wilma

Mosse

Wilma

     


                                                              ***


                                    Kaarlo ja Joonatan


Kaarlo

JoonatanOmistajansa kuoltua 15-viikkoiset Kaarlo ja Joonatan siirtyivät sijaiskotiin Kajaaniin. Pojat kietoivat sijaiskodin väen täysin tassujensa ympärille ja sijaiskodista tulikin niille ihan pysyvä koti.

                                                            ***                                              Pete

Pieni, punanenäinen Pete löydettiin hylättynä syksyn ensimmäisistä pakkasista noin neljän kuukauden ikäisenä ja alle kaksikiloisena. Paljon erityishoitoa ja -hoivaa vaatinut Pete sai uuden kodin Kajaanista, yhdistykseltä aikaisemmin kodin saaneen Ekin sydänystävänä. Kuten kuvista näkyy, molemmat viihtyvät paremmin kuin hyvin. Ja varmalta paleltumiskuolemalta pelastettu Petekin sai viettää ensimmäisen joulunsa oikeanlaisessa tunnelmassa.